Skip to Content

Stadhuis kleurt groen tegen de doodstraf

Op dinsdag 30 november verlicht de stad Antwerpen het stadhuis in het groen, de kleur van de hoop. Deze symbolische actie kadert in de internationale actiedag ‘Cities for Life – Steden tegen de doodstraf’.

Op verschillende plaatsen in de wereld kleuren markante gebouwen groen op 30 november. Stad Antwerpen verlicht het stadhuis van 17 uur tot middernacht. Groen is de kleur van de hoop en verwijst die dag naar de afschaffing van de doodstraf door het groothertogdom Toscane op 30 november 1786.

Het stadsbestuur engageert zich al sinds 2002 om jaarlijks, in samenwerking met de gemeenschap van Sant’Egidio, een gebouw in Antwerpen uit te lichten. Eerdere gebouwen die werden uitgelicht zijn de kathedraal, het Steen en het MAS.

Sant'Egidio, een wereldwijde christelijke lekenbeweging, organiseert ter gelegenheid van 30 november ook het webinar “No justice without life”. Onder meer David Sassoli, de voorzitter van het Europees Parlement, Antoinette Chahine, een Libanese activiste en David Mathis, een voormalig ter dood veroordeelde gevangene, komen spreken. Het webinar start om 17.30 uur en voorziet simultaanvertaling in het Engels, Italiaans, Spaans, Frans en Portugees. Inschrijven kan hier.


Bart De Wever Burgemeester
Johan Vermant Woordvoerder burgemeester Bart De Wever

Stad Antwerpen maakt gebruik van een nieuw verzendsysteem voor perscommunicatie. Voortaan kan je alle verstuurde persberichten ook raadplegen in onze nieuwsruimte op pers.antwerpen.be. Daar zullen ook telkens de dagordes college, gemeenteraad en gemeenteraadscommissies gepost worden.

 

Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.