Stad zoekt 70 parkeerwachters

Stad zoekt 70 parkeerwachters

Stad Antwerpen lanceert een wervingscampagne waarbij ze op zoek gaat naar 70 parkeerwachters en 7 teamleiders, bovenop de 45 parkeerwachters die al in dienst zijn. Zo wil de stad blijven inzetten op een leefbare en kwaliteitsvolle stad waar overlast zoals foutparkeren en onbetaald parkeren worden aangepakt. Dit zorgt voor minder hinderlijke en gevaarlijke situaties op straat en zo blijft de parkeeroverlast beperkt.

Met de wervingscampagne ‘mijn plaatske gevonden’, die van start ging op 25 april, gaat de stad op zoek naar geschikte kandidaten om het team van parkeerwachters en teamleiders te versterken.

Kandidaten moeten in het bezit zijn van een diploma hoger secundair onderwijs en een blanco uittreksel uit het strafregister kunnen voorleggen. Vervolgens nemen zij deel aan een selectie die bestaat uit computertesten en een interview met rollenspel.

Gevarieerde job

Parkeerwachters hebben een erg gevarieerde functie, mede door de technologische vooruitgang en digitalisering. Ze combineren kantoor- en buitenwerk en gaan te voet, met de fiets, met de scooter of met de scanwagen op stap. Ook het sociale aspect van de job is erg belangrijk. Parkeerwachters werken vaak in duo en zijn het eerste aanspreekpunt op straat voor burgers en bezoekers.

Parkeerwachter Alex getuigt: “Hoe ik de sfeer in ons team zou omschrijven? Ik zeg altijd, thuis heb ik een kleine familie, en op het werk voel ik me in één grote familie. Onze ploeg hangt hard aan elkaar, iedereen is enorm collegiaal.”

Hoe solliciteren

Geïnteresseerden kunnen zich tot met 31 mei kandidaat stellen via www.nog70plaatsenvrij.be. Wie nog vragen heeft over de job kan deelnemen aan een online infosessie.

Koen Kennis Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie
Dirk Vermeiren Woordvoerder schepen Koen Kennis

Copyright headerbeeld: Britt Guns

Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.