Stad zet zomervakantie feestelijk in met uitzwaaimoment en jongerenfestival WE OUTSIDE

Stad zet zomervakantie feestelijk in met uitzwaaimoment en jongerenfestival WE OUTSIDE

Op donderdag 29 juni vormden heel wat lagere schoolkinderen een grote mensenketting met kleurrijke vlaggetjes op de linkeroever van de Schelde, en zwaaiden ze het schooljaar uit. Ook keert de derde editie van het gratis festival WE OUTSIDE terug naar het Theaterplein voor jongeren vanaf 12 jaar. Stad Antwerpen wil met deze initiatieven het einde van het schooljaar en het begin van de zomervakantie niet onopgemerkt laten voorbijgaan.

Uitzwaaimoment

Op donderdag 29 juni namen 739 leerlingen van basisscholen Aan de Stroom, De Spits, Klimoever en de Musica feestelijk afscheid van het schooljaar door een grote mensenketting te vormen op Linkeroever langs de Schelde, tussen Ponton Linkeroever en de voetgangerstunnel.

Ook tal van Antwerpse hulpdiensten namen deel aan dit symbolische uitzwaaimoment, waaronder Brandweer Zone Antwerpen en wijkteam Linkeroever van Politiezone Antwerpen. Op de Schelde vaarden de ‘Zeeschelde’, de boeienlegger van VLOOT, en de 'Themis II' van GO! De Scheepvaartschool, uit. Stad Antwerpen sloot het uitzwaaimoment af met een verfrissende traktatie voor de kinderen.

Met deze actie wil de stad het einde van het schooljaar en de start van de zomervakantie voor Antwerpse kinderen op een speciale manier inzetten.

Schepen voor onderwijs en jeugd Jinnih Beels: “Het voelt steeds een beetje als een mijlpaal wanneer een schooljaar er weer opzit. Voor ouders, voor schoolteams, maar vooral voor kinderen en jongeren zelf. Dat vraagt om een gepaste afsluiter, waar we intussen een jaarlijkse traditie van maakten. Tegelijk start een zomer vol jeugdactiviteiten, met speelpleinwerkingen, over sportkampen tot zomerscholen. De jeugdpartners en de scholen hebben dus nog een gevuld aanbod op het programma staan. Ook dat zetten we hier op een feestelijke manier mee in."
Deelnemende boten op de Schelde © stad Antwerpen
Deelnemende boten op de Schelde © stad Antwerpen

WE OUTSIDE

WE OUTSIDE, het gratis festival voor, door en met jongeren, biedt al voor de derde keer een uitgebreid programma aan met muziek, sport, kunst en feest, verspreid over verschillende podia. Stad Antwerpen werkte voor de organisatie samen met jong en professioneel talent uit jeugdcentra Trix, Kavka, Bazzz, Het Bos, en Vizit.

Het muzikaal programma belooft een straffe line-up vol knallers zoals Jeriel, Cristian D en DJ Pombak, verder aangevuld met lokaal en opkomend talent. Via de trajecten Gen-Zie, Track East en Jamming DJ’s krijgen jongeren met passie voor muziek de kans om het podium over te nemen. Het muzikaal ontwikkelingstraject Riverside nodigt op hun beurt opkomend talent Rafil & Scottie uit.

Doorlopend vallen er ook tal van activiteiten te beleven zoals een silent disco, zeefdrukken en een lees- en chillcorner. Er is ook een sportief aanbod: City Pirates stelt de hele dag pannakooien ter beschikking, SPRK, Lockwood en Freestyle zorgen voor skateplezier en voetballer Martijn Debbaut demonstreert er zijn skills.

Meer info is te vinden op de website van WE OUTSIDE.

Schepen voor onderwijs en jeugd Jinnih Beels: “De start van de zomervakantie luidt traditioneel ook het festivalseizoen in. Exclusief en speciaal voor, door en met jongeren is er ‘WE OUTSIDE’. Op het festival kunnen ze genieten van muziek, deelnemen aan tal van activiteiten en workshops én ze kunnen er ook kennismaken met een aantal van onze jeugdwerkpartners. WE OUTSIDE is dan ook een samenwerking met hen, de jongeren en de stad, zo vertrekken we vanuit de noden en voorkeuren van de Antwerpse jeugd zelf."

Met dit initiatief bedankt de stad alle kinderen en jongeren voor hun inzet het afgelopen schooljaar.

Een zomervakantie vol plezier en activiteiten

Er is in de zomervakantie ook heel wat gratis en laagdrempelig aanbod voor kinderen en jongeren. Bekijk hier het volledig vrijetijdsaanbod


In de mediagalerij vindt u foto's van het uitzwaaimoment. Dit beeldmateriaal is uitsluitend bedoeld voor publicatie in de pers.

Jinnih Beels Schepen bevoegd voor onderwijs en jeugd
Nel Aerts Woordvoerder schepen Jinnih Beels

Copyright headerbeeld: stad Antwerpen

Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.