Stad zet FTI Slotfestival in de kijker met 3 AR-games in de binnenstad voor jong en oud 

Stad zet FTI Slotfestival in de kijker met 3 AR-games in de binnenstad voor jong en oud 

Van 1 tot 22 maart pakt de stad uit met drie augmented reality games voor jong en oud onder de naam 'Ticket Challenge' op de Groenplaats, de Vrijdagmarkt en de Grote Markt. Dit om het Slotfestival van FTI (Flanders Technology & Innovation) in Antwerpen in de kijker te zetten. De eerste 5000 deelnemers die twee van de drie AR-spelletjes met hun smartphone uitspelen, winnen een familieticket voor dit interactieve festival rond technologie en innovatie voor het hele gezin op 23 of 24 maart in het Sportpaleis en de Lotto Arena. 

FTI Slotfestival in Antwerpen 

Van 15 tot en met 24 maart staat Vlaanderen volledig in het teken van technologie en innovatie tijdens het festival Tien dagen Tech van FTI, met als hoogtepunt op zaterdag 23 en zondag 24 maart het FTI Slotfestival in het Sportpaleis en de Lotto Arena in Antwerpen. Creativiteit, technologie en innovatie komen er samen in een interactieve belevenis voor het hele gezin: beleef er een drone race vanop de eerste rij, doe mee aan de leukste workshops met Nerdland en Technopolis, ontdek hoe de kortste weg naar Mars via Vlaanderen loopt en nog zo veel meer.  

5000 gratis familietickets 

Stad Antwerpen zet dit familiefestival graag in de kijker met 'Ticket Challenge', drie augmented reality games die iedereen van 1 tot 22 maart kan spelen op de Groenplaats, de Vrijdagmarkt en de Grote Markt. De eerste 5000 deelnemers die twee van de drie spelletjes uitspelen, winnen een familieticket voor het FTI Slotfestival. Met dit familieticket krijgen vier personen (twee volwassenen en twee kinderen jonger dan 18 jaar) gratis toegang tot het FTI Slotfestival op 23 of 24 maart. 

Drie AR-games in de binnenstad 

Iedereen met een smartphone kan de augmented reality games spelen door de QR-code te scannen aan de totems op de Groenplaats aan het standbeeld van Rubens, op de Vrijdagmarkt aan het Museum Plantin-Moretus en op de Grote Markt. Aan het standbeeld van Rubens op de Groenplaats zullen gamers het moeten opnemen tegen robots, op de Vrijdagmarkt aan het Museum Plantin-Moretus worden deelnemers uitgedaagd met een memory-spel, en op de Grote Markt wacht een robot op herstelling. 

Burgemeester Bart De Wever: “Technologie en innovatie zijn de grootste natuurlijke rijkdom van Vlaanderen. En de grondstof zijn onze eigen hersenen. Onze technologische en innovatieve kracht vormt de sleutel tot duurzame ontwikkelingen en een beter, gezonder leven. Daarom willen we alle talent van onze kinderen en jongeren ontginnen. Want zij zijn cruciaal voor de toekomst van onze Vlaamse economie en ons welzijn. Om hen warm te maken voor een studie en carrière in een technologische of innovatieve richting, biedt het Flanders Technology & Innovation Festival in Antwerpen een waaier aan interessante activiteiten voor gezinnen. Probeer dus de leuke spelletjes zeker uit, en maak kans op een festivalticket!”
Schepen voor innovatie Erica Caluwaerts: “Rubens verlossen van vliegende robots, de juiste combinatie van ramen openen van het Museum Plantin-Moretus en de robot op de Grote Markt activeren? Dat er altijd veel te beleven valt in onze stad, dat is een feit. Maar dankzij deze drie augmented reality games kijk je nog meer je ogen uit in onze binnenstad. Stad Antwerpen zet hard in op innovatie en digitalisering, niet alleen van haar eigen diensten, maar ook in de vorm van steun voor Antwerpse ondernemers die onze stad helpen future proof te maken. Vanuit verschillende innovatiehubs zoals The Beacon, BlueChem of Dunden ondersteunen we digitale en circulaire innovatie in de health-sector. We zijn dan ook heel tevreden dat zulke innovatieve citymarketing geïntegreerd wordt in onze stad en dat de Antwerpenaar zich kan laten verbazen door het Flanders Technology & Innovation Festival in het Sportpaleis en de Lotto Arena.”

Meer info over de games 'Ticket Challenge' in de binnenstad lees je hier.

Ontdek het programma van het FTI Slotfestival in het Sportpaleis en de Lotto Arena hier

Meer info over Tien dagen Tech van FTI lees je hier

Bart De Wever Burgemeester
Johan Vermant Woordvoerder burgemeester Bart De Wever
Erica Caluwaerts Schepen bevoegd voor economie, werk, innovatie, industrie, digitalisering, marketing en communicatie, openbaar domein en rechtszaken
Jill Cools Woordvoerder schepen Erica Caluwaerts

 

 

Werk & Economie Cultuur & Vrije Tijd
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 545.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 55.000 studenten en 101.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.