Stad voorziet tijdens zomer opnieuw openbare toiletten op Grote Markt

Vrijdag 7 juli 2023

Op de hoek van de Grote Markt met de Wisselstraat zal een concessionaris voor stad Antwerpen openbare toiletten uitbaten, van 8 juli tot eind augustus. Op die manier voorziet de stad in extra sanitair tijdens de drukke zomermaanden.

Het pand op de Grote Markt 15 bevat twee sanitaire units, met in totaal vier toiletten en twee plasgoten. Eind 2022 - begin 2023 werd het nog opengesteld tijdens Winter in Antwerpen.

En nu dus opnieuw, tijdens de drukke zomermaanden met veel toeristen en evenementen. De toiletten zullen vanaf 8 juli tot eind augustus dagelijks geopend zijn van 9 tot 18 uur. Uitgezonderd wanneer er een evenement plaatsvindt op de Grote Markt, dan blijven ze open tot een halfuur na het einde daarvan. De prijs voor een sanitaire stop zal 50 cent bedragen.

Bart De Wever Burgemeester
Johan Vermant Woordvoerder burgemeester Bart De Wever
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.