Stad voert reservatiesysteem recyclageparken opnieuw in en maakt opladen sorteerpas weer mogelijk

Stad Antwerpen voert opnieuw een reservatiesysteem in voor een bezoek aan de acht recyclageparken verspreid over de districten. Inwoners kunnen online al een afspraak maken, vanaf maandag 2 oktober zijn recyclageparken opnieuw enkel toegankelijk via reservatie. Woensdagen vormen een uitzondering, dan kunnen Antwerpenaren er net als voorheen zonder afspraak terecht. Door terug met afspraken te werken wil de stad lange wachtrijen voor bezoekers vermijden. Daarnaast kunnen gebruikers van de Antwerpse sorteerstraatjes hun sorteerpas terug online opladen vanaf dinsdag 19 september. In oktober zal het aanvragen, omruilen en opladen van de pas aan een fysiek oplaadpunt ook terug mogelijk worden.

Reservatietool recyclageparken

Een reservatiesysteem biedt heel wat voordelen, ook voor de bezoeker van een recyclagepark. Die zal voortaan geen rekening meer moeten houden met wachtrijen en kan met een afspraak meteen verder geholpen worden. Vanaf dinsdag 19 september kunnen Antwerpenaren een afspraak boeken via de online reservatietool. Via die toepassing is het mogelijk om telkens maximum vier weken op voorhand een reservering te maken. ​

Op woensdag is het niet nodig om een afspraak te maken, dan kunnen burgers zonder afspraak terecht in een van de acht recyclageparken. Van 1 oktober tot en met 31 maart gelden er andere openingsuren op woensdag: parken zijn dan open van 9 tot 17 uur (in plaats van 12 tot 20 uur).
​Alle info op www.antwerpen.be/recyclageparken.

Sorteerpas opladen

Vanaf dinsdag 19 september kunnen gebruikers hun pas opnieuw online beheren via sorteerpasopladen.antwerpen.be. Burgers kunnen terug online of aan de zuilen nakijken wat hun saldo is en wat ze eventueel moeten storten om terug op een positief saldo te komen. De stad vraagt om voor 15 december 2023 dat saldo terug aan te zuiveren, dat kan in één keer of in stukken.

Vanaf 1 oktober kunnen Antwerpenaren terug terecht in de fysieke oplaadpunten om een sorteerpas aan te vragen of om te ruilen.

In de loop van oktober zal het terug mogelijk worden om de sorteerpas ook op te laden in een fysiek oplaadpunt.

Gebruikers die de afgelopen maanden een tijdelijke sorteerpas ontvingen, krijgen afzonderlijke instructies om over te schakelen naar een permanente sorteerpas.

Voor meer informatie kunnen burgers terecht op www.antwerpen.be/sorteerstraatjes.

Els van Doesburg Schepen bevoegd voor wonen, groen, dierenwelzijn, stads- en buurtonderhoud, en gezondheids- en seniorenzorg
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.