Stad viert einde schooljaar met Antwerpse scholen en trapt zomervakantie vol plezier af

Stad viert einde schooljaar met Antwerpse scholen en trapt zomervakantie vol plezier af

Aan de oevers van de Schelde zwaaiden de leerlingen van enkele basisscholen vandaag het schooljaar uit, ook tal van Antwerpse hulpdiensten namen deel aan dit symbolisch moment. Stad Antwerpen wilde met dit initiatief ook dit jaar het einde van het schooljaar en het begin van de zomervakantie niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Via een oproep vroeg ze aan scholen, jeugdorganisaties en hulpdiensten om deel te nemen aan het uitzwaaimoment of om beeldmateriaal te bezorgen van eigen acties.

Vandaag vormde zich een grote mensenketting langs beide oevers van de Schelde: de leerlingen van basisscholen Aan de Stroom, Apenstaartjes en De Spits op Linkeroever ter hoogte van de voetgangerstunnel en de leerlingen van basisscholen Musica en Afrit Zuid op Rechteroever ter hoogte van het Zuiderterras (Steenplein).

Ook tal van Antwerpse hulpdiensten namen deel aan dit symbolische uitzwaaimoment, waaronder de Brandweer Zone Antwerpen en de wijkteams van Politiezone Antwerpen. Op de Schelde passeerde een patrouilleboot van de scheepvaartpolitie. 

Met deze actie wil de stad het einde van het schooljaar en de start van de zomervakantie voor Antwerpse kinderen en jongeren op een speciale manier inzetten.

Schepen voor onderwijs en jeugd Jinnih Beels: “Het einde van een schooljaar is altijd een beetje een mijlpaal. Voor kinderen, hun ouders, de schoolteams en ook voor onze jeugdpartners die daarmee hun zomeraanbod aftrappen. Dat willen we als stad niet onopgemerkt laten voorbijgaan. We willen hen allen in de bloemetjes zetten voor hun inspanningen van de afgelopen en komende periode, want ook dit jaar was en is er één vol uitdagingen.”
© stad Antwerpen Uitzwaaimoment Zuiderterras.mp4 - 20 MB © stad Antwerpen Uitzwaaimoment Zuiderterras.mp4 - 44 MB

Een zomervakantie vol plezier en activiteiten

Nu het schooljaar is afgelopen, kan de Antwerpse jeugd weer volop genieten van sport, spel en ontspanning. Op heel wat plaatsen kunnen kinderen en jongeren deze zomervakantie fijne kampen of activiteiten beleven. 

Een greep uit het aanbod:

Een overzicht van het volledige aanbod is te vinden op de Vakantieaanbodzoeker.


In de mediagalerij vindt u foto's van het uitzwaaimoment. Dit beeldmateriaal is uitsluitend bedoeld voor publicatie in de pers.

Scholen of organisaties die zelf een uitzwaaimoment organiseerden, delen de beelden daarvan op eigen kanalen onder de hashtag #TofVerlof.

Jinnih Beels Schepen bevoegd voor onderwijs en jeugd
Nel Aerts Woordvoerder schepen Jinnih Beels

Copyright headerbeeld: Tom Cornille

Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.