Stad verwijdert deel van spanplafond premetrostation Opera wegens stormweer

Wegens het voorspelde stormweer op vrijdag 18 februari zal stad Antwerpen de komende nacht, samen met de brandweer en De Lijn, de loshangende delen van het spanplafond in de centrale toegang tot premetrostation Opera preventief verwijderen. Het spanplafond is een kunststofdoek die is opgehangen als afwerking onder het eigenlijke dak van de lichtput.

De afgelopen weken werden door de hevige wind enkele scheuren in het spanplafond opgemerkt en opgevolgd. Daarom neemt de stad nu samen met de brandweer en De Lijn de komende nacht een deel van het plafond uit voorzorg weg. Het plafond loopt immers over de ondergrondse metrolijnen en zou bij noodweer voor hinder kunnen zorgen.

De werken vinden plaats in de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 februari. De dienstregeling ondervindt geen hinder, aangezien er op het moment van de werken geen trams door het station zullen passeren.

Stad Antwerpen gaat ondertussen ook op zoek naar een technisch alternatief dat structureel beter bestand is tegen extreme weersomstandigheden.

Bart De Wever Burgemeester
Koen Kennis Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie
Dirk Delechambre Woordvoerder stad Antwerpen
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.