Stad telt af naar WK Counter-Strike in Sportpaleis

Stad telt af naar WK Counter-Strike in Sportpaleis

Van 19 tot 22 mei zullen meer dan 50.000 fans van over heel de wereld afzakken naar Antwerpen voor het WK Counter-Strike in een kolkend Sportpaleis. Counter-Strike (CS:GO) behoort tot de populairste games ter wereld en het evenement zal dan ook een internationaal bezoek van over de hele wereld naar Antwerpen lokken. Daarnaast volgen miljoenen kijkers wereldwijd het evenement via livestream. In aanloop naar dit wereldkampioenschap lanceert stad Antwerpen 'Antwerp Harbor', een map in het spel Counter-Strike. Op deze manier wil Antwerpen zich als hotspot voor gamers profileren, maar ook de internationale gaming community verleiden om de stad te ontdekken.

De kwart- en halve finales gaan door in het Sportpaleis van 19 tot 21 mei. Op zondag 22 mei is dan de grote finale, die zal geopend worden door burgemeester Bart De Wever. Vanaf 9 mei starten de kwalificatiewedstrijden al in het Radisson Blu hotel. Dit wereldkampioenschap is mede mogelijk gemaakt dankzij het Belgische gaming- en esportsbedrijf META.

Geïnteresseerden kunnen hier tickets kopen voor het WK Counter-Strike: https://www.sportpaleis.be/en/event/pgl-antwerp-major-thursday-6b4dd2d4

Burgemeester Bart De Wever: “De esportsector kent wereldwijd een zeer sterke groei, we zijn dan ook zeer trots dat het WK Counter-Strike nu voor Antwerpen heeft gekozen als locatie. Met zo’n 150 miljoen kijkers is de PGL Major één van de meest bekeken toernooien wereldwijd en is dit een uitgelezen kans om ons als gaming hotspot op de kaart te zetten.”

Antwerp Harbor map

De stad Antwerpen ontwikkelde speciaal voor de gelegenheid Antwerp Harbor, een gamemap in Counter-Strike, die spelers wereldwijd kunnen downloaden en spelen. De map toont een fictieve wereld, gebaseerd op de haven, met daarin een aantal typische Antwerpse landmarks en objecten. Spelers stuiten in Antwerp Harbor op diamanten, een schilderij van Rubens of zelfs een Velo. Ook een virtuele skyline met de bekendste gebouwen zal te zien zijn in de map.

Op zaterdag 7 mei stond in de stadsfeestzaal een game booth, waar iedereen de Antwerpse map kon komen uittesten in Counter-Strike. Ze konden het hier opnemen tegen onder andere William Boeva, een fervent gamer en ambassadeur voor de Antwerpse map.

Schepen voor marketing en communicatie Erica Caluwaerts: "Door het WK Counter-Strike in Antwerpen zijn wereldwijd miljoenen ogen op Antwerpen gericht. We willen al deze fans ook laten kennismaken met onze stad. Daarom lanceren we een eigen map, de Antwerp Harbor Map in Counter-Strike."

Meer info is te vinden op: https://www.visitantwerpen.be/nl/csgo-antwerp-harbor. De map kan ook gedownload worden via Steam.


In de mediagalerij  vindt u beeldmateriaal van de Antwerpse map en foto's van het vorig WK in Stockholm. Die zijn uitsluitend bedoeld voor publicatie in de pers.

Bart De Wever Burgemeester
Erica Caluwaerts Schepen bevoegd voor economie, werk, innovatie, industrie, digitalisering, marketing en communicatie, openbaar domein en rechtszaken
Lauranne Van Dongen Woordvoerder burgemeester Bart De Wever

Copyright headerbeeld: stad Antwerpen

Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.