Stad schenkt 1980 euro aan YOUCA

Vandaag namen studenten uit het vierde, vijfde en zesde middelbaar een dag verschillende jobs over in het kader van YOUCA Action Day. Zo verdienen ze geld voor het goede doel. Bij stad Antwerpen stonden 36 medewerkers hun job af aan een YOUCA-student. De stad schenkt zo 1980 euro, 55 euro per jongere, aan een sterk jongerenproject van Rikolto in Oeganda, Burkina Faso en Ecuador en enkele projecten in België.

Donderdag 20 oktober 2022

Tijdens de YOUCA Action Day palmen meer dan 14.000 Brusselse en Vlaamse studenten de werkvloer in om geld te verdienen voor het goede doel. Ze werken in een bedrijf, voor een organisatie of bij een particulier en staan hun loon af aan een jongerenproject.

Schepen voor personeel Nabilla Ait Daoud: "Ook stad Antwerpen stelde haar deuren open en verwelkomde 36 leerlingen. Voor elke job betaalt de stad 55 euro aan de vzw YOUCA."

Dit jaar gaat de opbrengst naar Rikolto, het vroegere Vredeseilanden. Die organisatie ijvert voor eerlijke inkomens voor lokale boeren en betaalbare, kwaliteitsvolle voeding voor iedereen. De gift van stad Antwerpen gaat naar een sterk jongerenproject in Oeganda, Burkina Faso en Ecuador en enkele projecten in België.

Lien studeert gezondheids- en welzijnswetenschappen en draaide een dag mee in kinderopvang Brabbel: “Ik koos voor deze werkplek omdat ik zelf al stage deed in een kinderdagverblijf en ik graag met kindjes werk. Ik stond bij de peuters en mocht helpen bij het eten geven, verhaaltjes voorlezen en activiteiten doen met de kinderen. Het was een fijne dag.”
Ook Femke is studente gezondheids- en welzijnswetenschappen. Zij liep vandaag mee in bibliotheek Park in Merksem: “Ik hou zelf van boeken en wilde graag meer te weten komen over hoe zo’n bibliotheek werkt. Ik voelde me meteen heel welkom in de bib en kreeg boeiende informatie over hoe alles werkt. Ik stak ook zelf de handen uit de mouwen en mocht zelfs een klas mee begeleiden. Het was een leuke en interessante ervaring.”
Warre studeert sociaal-technische wetenschappen aan het Sint-Annacollege op Linkeroever: “Ik loop vandaag mee met schepen Erica Caluwaerts. Zo mocht ik haar volgen naar Digitalize. Dat is een beurs over de digitalisering van ondernemingen, waar ze een speech gaf. Ik kreeg ook een rondleiding bij de dienst Marketing en Communicatie van de stad. Heel interessant allemaal!”

Meer info staat op www.youca.be.

Nabilla Ait Daoud Schepen bevoegd voor cultuur, kinderopvang, personeel, loketten en ontwikkelingssamenwerking
Roel Veyt Woordvoerder schepen Nabilla Ait Daoud
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.