Stad pakt uit met gevarieerd najaarsaanbod in Het Steen

Stad pakt uit met gevarieerd najaarsaanbod in Het Steen

Verwondering, ontroering en inspiratie voor jong en oud

De drukke zomerperiode maakt plaats voor de herfst, maar ook dit najaar heeft Het Steen heel wat in petto voor bezoekers en Antwerpenaren. Dat gevarieerd programma omvat het bezoek van een professioneel poppentheater met de voorstelling Nello & Patrasche, een expo van modeontwerpster Flora Miranda en een vierdaagse beurs voor creatieve startups die originele stadsproducten aanbieden. Bezoekers kunnen dit najaar ook terecht in de gezellige Offline winterbar voor een drankje. Het Steen vormt nog steeds de uitvalsbasis bij uitstek voor een bezoek aan Antwerpen en met dit programma zet de stad verder in op de beleving voor jong en oud.

Het Steen kan ook dit jaar terugblikken op een topzomer met 150.000 bezoekers, en blijft zich zo bewijzen als hotspot voor toeristen én Antwerpenaren. Ook dit najaar pakt Het Steen uit met een gevarieerd aanbod.

Schepen voor toerisme Koen Kennis: "De bezoekcijfers bewijzen het: na jaren van leegstand bruist Het Steen opnieuw van het leven. Ook dit najaar zijn er weer tal van redenen om eens langs te lopen."

Schilderij Rubenshuis te gast in de leeszaal

Tijdens de renovatie van het Rubenshuis is de collectie van het museum te gast bij andere locaties in de stad. In Het Steen kunnen bezoekers in de leeszaal ‘de Dame op de vismarkt in Antwerpen’ van Adriaen van Utrecht en Marten Pepijn bewonderen. Een schilderij dat bulkt van Antwerpse geschiedenis en verborgen symboliek. Het Steen vormt de ideale plek om dit 17de-eeuws markttafereel te tonen, omdat de oude vismarkt waar vroeger vis verkocht werd vlakbij de burcht lag.

© Dries Luyten
© Dries Luyten

Expo Router

In de expo 'Router' presenteert Flora Miranda haar nieuwe collectie, waarbij data, art en fashion samenvloeien tot bijzondere creaties. Bezoekers kunnen zich in de lounge van Het Steen vergapen aan de unieke kledingstukken, met dataverhalen uit de financiële wereld, IT, industrie en onderzoek.

 • Locatie: Lounge van Het Steen
 • Prijs: Gratis
 • Openingstijden: Dagelijks doorlopend van 10u tot 18u, nog tot en met 29 oktober
Story image

Poppentheater Nello & Patrasche

In de cruiseterminal van Het Steen, die voor de gelegenheid wordt omgetoverd in een intieme theaterzaal, kunnen kinderen en families terecht voor de voorstelling Nello & Patrasche. Nello en Patrasche is een ontroerend verhaal over vriendschap, trouw en keuzes maken in het leven. Deze voorstelling in samenwerking met Figurentheater Mirantibus wordt gespeeld met poppen en live muziek.

 • Data: 11 en 12 november
 • Locatie: Cruiseterminal Het Steen
 • Prijs: Volwassenen € 10, Kinderen -18 € 8
 • Openingstijden: Telkens om 11 uur en om 15 uur
 • Meer info en tickets: website Experience Antwerp of aan de ticketkiosken in Het Steen
© Tanja Gooris
© Tanja Gooris

TAKEOFF Antwerp Startup Fair

Ook dit jaar keert de Startup Fair terug naar de cruiseterminal van Het Steen. Creatieve startups krijgen op deze vierdaagse ondernemersbeurs de kans om hun product in de kijker te zetten voor een breed en internationaal publiek. Op die manier maken bezoekers kennis met een breed scala aan originele stadsproducten, wat aansluit bij het aanbod in de Antwerp City Shop. Daarnaast stimuleert Takeoff Antwerp met dit event jonge student-ondernemers om de eerste stappen te zetten richting het zelfstandige ondernemerschap. Aan het einde van de beurs maakt een van de ondernemers kans om definitief opgenomen te worden in de Antwerp City Shop in Het Steen.

 • Data: 30/11 – 03/12
 • Locatie: Cruiseterminal Het Steen
 • Prijs: Gratis
 • Openingstijden: Telkens van 12 uur tot 18 uur

Offline winterbar

Na het succes van de zomerbar in Het Steen de afgelopen maanden opent het jonge ondernemersbedrijf Offline dit najaar een winterversie van de bar, op de gezellige binnenplaats van het bezoekerscentrum. Bezoekers kunnen er genieten van een drankje in een magische winters decor.

 • Data: 25/11 – 07/01
 • Locatie: Binnenplaats Het Steen

In de mediagalerij vindt u het beeldmateriaal uit dit persbericht. Opgelet, dit beeldmateriaal is uitsluitend bedoeld voor publicatie in de pers.

Koen Kennis Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie
Dirk Vermeiren Woordvoerder schepen Koen Kennis

Copyright headerbeeld: stad Antwerpen

Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.