Stad organiseert vijfde editie van dierenfestival Beestig!

Op zondag 4 september organiseert stad Antwerpen, samen met Dier In De Kou vzw, de vijfde editie van het gratis dierenfestival ‘Beestig!’. Tijdens dit evenement, dat dit keer plaatsvindt op Park Spoor Noord, stellen verschillende dierenorganisaties zichzelf en hun aanbod voor en inspireren en informeren ze bezoekers over het verantwoord houden van dieren. Er is een panel met experten op het vlak van dierenwelzijn, waar bezoekers al hun dierenvragen aan kunnen stellen, en speciaal voor honden en hun baasjes is er een hondenwandeling met dierenquiz.

Tijdens ‘Beestig!’, het gratis festival voor dierenliefhebbers op zondag 4 september, is er heel wat te beleven. Bezoekers maken kennis met verschillende dierenorganisaties, hun activiteiten en producten.

Joke Monteny geeft een presentatie over dierentaal en Sarah Schaerlaeckens vertelt de bezoekers alles over diabetes meldhonden. Dit zijn honden die getraind zijn om de geur van verandering in de bloedsuikerspiegel tijdig te herkennen en te melden. Bezoekers kunnen al hun vragen stellen aan een panel van experten, en voor honden en hun baasjes is er een hondenwandeling met dierenquiz.

Kinderen kunnen zich laten schminken als een hond, de katmobiel van Gaia bezoeken, een escape game spelen of dierenmaskers maken. Iedereen is welkom tussen 10 en 19 uur.

De organisatie van dit dierenfestival past binnen het diervriendelijk en milieuvriendelijk beleid van stad Antwerpen.

Hondenwandeling met quiz

Honden kunnen zich, samen met hun baasjes, uitleven tijdens een hondenwandeling van zeven kilometer. Op het wandelparcours ontdekken de deelnemers verschillende quizvragen die ook voor kinderen geschikt zijn. Onder de quizzers wordt een leuke prijs verloot.

Schepen voor dierenwelzijn Els van Doesburg: “Op 4 oktober vieren we Werelddierendag, maar onder het motto ‘elke dag dierendag’ zetten we de dieren in Antwerpen ook op 4 september al eens in de bloemetjes. Nodig je viervoeter uit voor een mooie stadswandeling en kom ontdekken wat de dierenorganisaties voor de Antwerpse dieren en hun welzijn betekenen. Samen maken we er een Beestig leuke dag van!”

Praktisch

  • ‘Beestig!’: festival voor dierenliefhebbers
  • Zondag 4 september 2022 van 10 tot 19 uur
  • Parkloods Park Spoor Noord (Damplein 36, Antwerpen)
  • Gratis
  • Programma en meer info: www.antwerpen.be/dieren
Els van Doesburg Schepen bevoegd voor wonen, groen, dierenwelzijn, stads- en buurtonderhoud, en gezondheids- en seniorenzorg
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.