Skip to Content
Stad organiseert Bollekesfeest tijdens feestweekend van 22 tot 24 juli

Stad organiseert Bollekesfeest tijdens feestweekend van 22 tot 24 juli

Het zal weer bruisen in de Antwerpse binnenstad van vrijdag 22 tot en met zondag 24 juli dankzij het Bollekesfeest. De stad zet tijdens dit jaarlijkse volksfeest in op een ijzersterke muzikale programmatie en een heerlijk aanbod van eten en drinken. De officiële kick-off voor het Bollekesfeest zal gegeven worden tijdens het traditionele zomeraperitief op vrijdag 22 juli om 16u op de Grote Markt, in aanwezigheid van burgemeester Bart De Wever en leden van het schepencollege. Heel wat bekende artiesten passeren op de Grote Markt dit weekend, zoals Discobaar A Moeder, Pieter en Tine Embrechts, Cleymans & Van Geel, Regi Live, Miguel Wiels Band, Sam Gooris en vele anderen. Ook The Tall Ships Races worden tijdens dit feestweekend georganiseerd in Antwerpen, wat zorgt voor een uitgebreide keuze aan muzikale optredens op het Steenplein en aan het Havenhuis.

Sterke muzikale line-up

Tijdens het Bollekesfeest zal er heel het weekend lang muziek te horen zijn. Op het hoofdpodium op de Grote Markt staan diverse topacts in allerlei genres. 

Op vrijdag bijten De Jartellen de spits af, BLUAI en TheColorGrey warmen de massa op voor het verrassingsoptreden van een Vlaamse publieksliefhebber, waarna Discobaar A Moeder de Grote Markt in vuur en vlam zullen zetten. 

Op zaterdag mogen Scaletta Kids met Maureen Vanherberghen jong en oud entertainen, waarna klinkende namen als BTZ, Pieter en Tine Embrechts Duo, Cleymans & Van Geel, Regi Live & guests en Ronny Retro de dag compleet maken. 

Zondag belooft voor elk wat wils, met #LikeMe die de spits afbijten voor het jongere publiek. Vervolgens zijn er optredens van Bram & Lennert, Soul II Soul door Sofie, Sandrine & Stef, Soulbrothers en de fantastische Miguel Wiels Band, met Coco Jr., Belle Perez en Paul Michiels. Dj Dimi en special guest Sam Gooris sluiten deze editie af met een knaller. 

Ook The Tall Ships Races worden dit weekend georganiseerd in Antwerpen, wat zorgt voor een uitgebreide keuze aan muzikale optredens op het Steenplein en aan het Havenhuis. Iedereen zal hier hun muzikale hartje kunnen ophalen dus. 

Bovenstaande is slechts een greep uit het aanbod. De volledige affiche staat op www.bollekesfeest.be.

Antwerpse lekkernijen

Honger en dorst zal de bezoeker tijdens dit feestweekend zeker niet hoeven te lijden. De stad zet het Bollekesfeest op een feestelijke manier in met het zomeraperitief op vrijdag 22 juli tussen 16 en 17 uur. Iedereen die wil krijgt dan een gratis Bolleke of non-alcoholisch alternatief. 

De stad bouwt ook een enorm terras op de Groenplaats, in samenwerking met brouwerij De Koninck, waar bezoekers het hele weekend kunnen genieten van wat Antwerpen te bieden heeft aan lokale ambachtelijke producten. Op de Groenplaats is er het hele weekend muziek dankzij Radio Minerva op vrijdag en zaterdag, en radio Expres op zondag. De stad bouwt er een groot terras met een houten vloer, planten en sfeerverlichting.

The Tall Ships Races

Tijdens hetzelfde weekend, van vrijdag 22 tot maandag 25 juli, meren 43 van de prachtigste zeilschepen ter wereld aan in Antwerpen voor The Tall Ships Races, een organisatie van stad Antwerpen en Port of Antwerp-Bruges. Ook voor dit evenement kon de organisatie enkele grote namen strikken om te komen optreden. 

Op het Zaha Hadidplein, aan het Havenhuis, barst het feestje vrijdagavond al los met een heuse I love the 90’s-party waarbij 2 Fabiola, 2 Unlimited en Sylver met DJ Wout de boel op stelten zetten. Op zaterdag is er voor elk wat wils, met de Break Free Queen Tribute Show, Cookies And Cream en Omdat Het Kan Soundsystem ft. Average Rob. Op zondag is het familiedag en zijn er optredens van Lady Linn, The Starlings, Les Truttes en tot slot Robert Falcon.

Ook op het Steenplein is de ambiance verzekerd, met op vrijdag een afterwork party door The Love Below en op zaterdag en zondag optredens van DJ Papa Mojito, Eagl, Les Inconnus, Cream Colored Ponies en vele anderen. Op zondag zorgt radio Minerva voor een heuse thé dansant, voor iedereen die graag de benen losgooit. Het volledige programma is te vinden op https://tallships.antwerpen.be/.

Duurzaam feest

Ook dit jaar werkt de stad voor alle dranken met herbruikbare bekers die via een waarborgsysteem terug in de bars terechtkomen. Voor elke beker wordt een waarborg gevraagd en inruilen kan op elk plein, waarbij bezoekers de waarborg ook kunnen schenken aan een goed doel.

Digitaal kaartsysteem

Ook deze editie zal er opnieuw met herlaadbare kaarten gewerkt worden in plaats van met jetons of bonnen. Deze kaarten zijn gratis te verkrijgen en kunnen worden opgeladen aan de kassa’s, met cash of met een betaalkaart. Je kan je kaart zelf ook opladen met Payconiq via de smartphone. Het eventuele resterende saldo kan na het evenement, tot 9 augustus, heel eenvoudig teruggevraagd worden via https://tallships.antwerpen.be/refund .

Bereikbaarheid

De stad vraagt om bij voorkeur te voet, met de fiets, of met het openbaar vervoer te komen. Uitgebreide mobiliteitsinfo staat op www.sna.be.

Praktisch

  • Bollekesfeest, van vrijdag 22 tot en met zondag 24 juli
  • Grote Markt
  • www.bollekesfeest.be  
  • Start optredens Grote Markt:
    • vrijdag om 16 uur
    • zaterdag en zondag om 14 uur
  • Mobiliteit: de stad vraagt om bij voorkeur te voet, met de fiets, deelmobiliteit of het openbaar vervoer te komen. Uitgebreide mobiliteitsinfo staat op www.sna.be.

In de mediagalerij vindt u beeldmateriaal van vorige edities. Dit beeldmateriaal is uitsluitend bedoeld voor publicatie in de pers.

Bart De Wever Burgemeester
Johan Vermant Woordvoerder burgemeester Bart De Wever

Copyright headerbeeld: Jonathan Ramael

Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, idee├źn, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.