Stad lanceert oproep voor organisator zomers jazzfestival

Stad lanceert oproep voor organisator zomers jazzfestival

Opvolger Jazz Middelheim gezocht

Stad Antwerpen gaat op zoek naar een nieuwe organisator voor een zomers jazzfestival en lanceert daarvoor nu ook een oproep. Dat festival moet het bekende en geliefde Jazz Middelheim opvolgen, dat in de zomer van 2022 voor het laatst plaatsvond. De stad schrijft alvast een concessie uit voor 2024 en 2025 met mogelijkheid tot verlenging.

Stad Antwerpen lanceert een officiële oproep voor een waardige opvolger van Jazz Middelheim, waarbij ze in eerste instantie een partner zoekt om de edities van 2024 en 2025 te organiseren. Daarna kan de concessie verlengd worden voor nog eens twee edities. ​

Kandidaten kunnen hun voorstel en offerte indienen en vervolgens zal stad Antwerpen die ingediende voorstellen nauwkeurig bekijken waarna ze een kandidatuur selecteert op basis van vastgelegde criteria. Waar nodig gaat de stad in gesprek met de indiener, om samen tot een sterk concept voor een Antwerps jazzfestival te komen.

Meer info en inschrijven via deze link.

Jazz Middelheim

De eerste editie van Jazz Middelheim vond plaats in 1969. Het populaire jazzfestival, als merk in handen van VRT, was dus meer dan 50 jaar een begrip in Antwerpen en ver daarbuiten. Sinds 2008 ging Jazz Middelheim jaarlijks door in park Den Brandt. Na de laatste editie van 2022 ging de organisator achter het evenement failliet en sindsdien is er geen partner meer gevonden.

De stad wil echter opnieuw een zomers jazzfestival in Antwerpen vanaf 2024, en lanceert daarom nu een oproep naar partners.

Schepen voor cultuur Nabilla Ait Daoud: “Die formule van Jazz Middelheim werkte enorm goed. Het succes van het festival spreekt voor zich: er is duidelijk een publiek voor jazz. Daarom willen we de traditie van een zomers jazzfestival in de stad niet loslaten. Voor de concrete invulling van het festival staan we open voor nieuwe ideeën.”
Nabilla Ait Daoud Schepen bevoegd voor cultuur, kinderopvang, personeel, loketten en ontwikkelingssamenwerking
Roel Veyt Woordvoerder schepen Nabilla Ait Daoud

Copyright headerbeeld: Victoriano Moreno

Cultuur & Vrije Tijd
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.