Stad herhaalt laagdrempelige beweegcampagne

Stad herhaalt laagdrempelige beweegcampagne

Dit jaar met tijdelijke bokszakken op studieplekken

Dinsdag 23 januari 2024

Antwerpen zit niet graag stil. Daarom herhaalt de stad aan het begin van het nieuwe jaar haar campagne om beweging bij haar inwoners te stimuleren. Bewegen kan heel eenvoudig, het gaat veel breder dan competitief sporten. Het is ook met je kind meespelen in de speeltuin, even een frisse neus halen tijdens een wandeling, of basketten op het buurtplein. Sporting A benadrukt met de campagne en bijhorende website alles wat leuk is aan beweging, en koppelt er een opvallende actie aan: tijdelijke bokszakken op vijf studieplekken.

Iedereen kent de gezondheidsvoordelen van sporten en bewegen, maar we vergeten soms dat het nog heel wat positieve bijwerkingen heeft. Je hoeft je daarvoor niet eens in een sporttenue te hijsen: spreek eens af met je buren voor een partijtje voetbal, maak een wandeling met je lief, of loop achter je kind als het leert fietsen. Doe het voor de fijne babbels, de mooie uitzichten onderweg, de nieuwe vrienden die je maakt.

De beweegcampagne is zichtbaar op de stedelijke communicatiekanalen en in heel Antwerpen met affiches en canvassen. De campagnevideo wordt gedeeld op de sociale media van de stad en is te zien als voorfilmpje in de bioscoopzalen van Kinepolis Antwerpen.

Inspiratie op website

Voor wie niet goed weet hoe de eerste stappen te zetten, is er een specifieke website: www.sportinga.be/beweegmee. Daarop komen Antwerpenaren te weten welk beweegtype ze zijn, en krijgen ze heel wat inspiratie op maat. Beweeg jij het liefst met of zonder vrienden? Heb je een doel nodig of hou je ervan om gewoon eens goed uit te waaien? Elke beweegreden is goed, en de site bevat daarvoor een reeks tips.

Motivatie bij het studeren

Om ook de Antwerpse studenten aan te moedigen om actief te pauzeren, plaatste Sporting A op vijf studeerplekken bokszakken. Het gaat over het Scoutshuis, het MAS, Kavka, het Rubenshuis en Jeugdcentrum Vizit. Zo illustreert de stad dat bewegen niet per se groot of spectaculair moet zijn. Elke pauze even op de bokszak meppen en de blokkers kunnen er weer tegenaan.

Schepen voor sport Peter Wouters: “Van alle campagnes die de stad in 2024 uitrolt is dit veruit de meest toegankelijke, aanstekelijke en belonende, eentje die niemand onbewogen laat. Herhaling werkt: de zender, de blijde beweegboodschap en de ontvanger blijven dus dezelfde, maar we mikken op nog meer Antwerpenaren die zich aangesproken voelen om de beweegtips van Sporting A om te zetten in de praktijk, en te ondervinden hoe elke vorm van beweging zuurstof én zoetstof is voor lichaam en geest. Ook voor studenten zijn beweegtussendoortjes van vitaal belang om nadien met hernieuwde energie en een frisse neus in de boeken te zitten. Onze bokszakken zie ik als ‘slakansen’ waarmee we hun slaagkansen willen helpen vergroten. Een tweede zit valt nu eenmaal moeilijk te rijmen met een beweegcampagne.”   

De foto's van de bokszakken zijn te vinden in de mediagalerij. Dit beeldmateriaal is uitsluitend bedoeld voor gebruik door de pers.

Peter Wouters Schepen bevoegd voor sport, diamant, en markten en foren
Jelle Bryssinck Woordvoerder schepen Peter Wouters
Sport Samenleven & Welzijn
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.