Stad geeft opdracht voor onderzoek naar realisatie school en buurtsporthal Nieuw Zuid

Stad Antwerpen geeft AG Vespa, het autonoom gemeentebedrijf voor vastgoed- en stadsprojecten, de opdracht om te onderzoeken op welke manier de school en buurtsporthal op Nieuw Zuid kunnen worden gerealiseerd.

Op 18 juni 2021 stortte op het Antwerpse Nieuw Zuid een deel van een school met sporthal in aanbouw in. Bij deze tragische gebeurtenis vielen vijf dodelijke slachtoffers te betreuren. Sindsdien loopt hierover een onderzoek onder leiding van het gerecht.

Met de principebeslissing van het college kan AG Vespa nu onderzoeken hoe de school en sporthal op Nieuw Zuid het beste tot stand kunnen komen. Dit betekent nog niet dat er een heropbouw komt van de deels ingestorte werf. Het gerechtelijk onderzoek loopt nog volop. Het betekent wel dat alle mogelijkheden worden onderzocht om dit project van maatschappelijk belang optimaal te realiseren.

Er blijft behoefte aan sport- en schoolinfrastructuur in de wijk Nieuw Zuid en het engagement voor een buurtsporthal blijft dan ook overeind.

Annick De Ridder Schepen bevoegd voor haven, stadsontwikkeling, ruimtelijke ordening en patrimonium en voorzitter van AG Vespa
Jinnih Beels Schepen bevoegd voor onderwijs en jeugd
Peter Wouters Schepen bevoegd voor sport, diamant, en markten en foren
Bart De Wever Burgemeester
Nel Aerts Woordvoerder schepen Jinnih Beels
Jelle Bryssinck Woordvoerder schepen Peter Wouters

Stad Antwerpen maakt gebruik van een nieuw verzendsysteem voor perscommunicatie. Voortaan kan je alle verstuurde persberichten ook raadplegen in onze nieuwsruimte op pers.antwerpen.be. Daar zullen ook telkens de dagordes college, gemeenteraad en gemeenteraadscommissies gepost worden.

Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.