Skip to Content
Stad geeft aantrekkelijke make-over aan Jezusstraat

Stad geeft aantrekkelijke make-over aan Jezusstraat

Deze ochtend kreeg de Jezusstraat een nieuwe ‘huisstijl’ in de vorm van kleurrijke iconen die het rijke aanbod aan winkels en handelaars weerspiegelen. Deze iconografie is ook terug te vinden in een totempaal om de hoek, op de Sint-Jacobsmarkt. Hiermee toont de stad dat de Jezusstraat zoveel meer is dan een zijstraat van de Meir, maar een straat met een eigen identiteit.

Ontwerpstudio Made, die ook voor de grote rode letters op het Halfmaanpleintje in de Brederodestraat zorgde, ging op vraag van de stad ook met de Jezusstraat aan de slag. De opdracht was een nieuwe wind door de straat te laten waaien, en dit door onder meer op beleving in te zetten en het diverse winkelaanbod te promoten. Ook bewoners en handelaars konden hun mening geven over de voorstellen.

Speelse iconen en totempaal

Ter verwelkoming hangt boven beide uiteinden van de straat de straatnaam met verschillende iconen. Dwars over de straat hangen kleurrijke iconen, waarin het winkelaanbod te herkennen is. Dezelfde iconografie wordt gebruikt in een totempaal op de Sint-Jacobsmarkt, die als een soort wegwijzer richting Jezusstraat dient.

De iconen en de totempaal werden uitgevoerd in aluminium, waardoor ze heel licht, duurzaam en weerbestendig zijn. De iconen werden samen met handelaars en bewoners gekozen.

Koen Kennis, schepen voor middenstand en toerisme: “De Jezusstraat is zoveel meer dan een zijstraat van de Meir. De Jezusstraat heeft een eigen ‘smoel’ met een heel divers winkelaanbod en sterke handelszaken. Die zetten we vanaf nu beter in de verf.”

Winkelgebied met aantrekkelijke publieke ruimte

Stad Antwerpen zet in op een aantrekkelijk en vlot bereikbaar stadscentrum met een grote aantrekkingskracht voor winkelende bezoekers. De afgelopen jaren kregen het Operaplein, de Kipdorpbrug en de Franklin Rooseveltplaats al een volledige heraanleg, wat de mobiliteit in de zone merkelijk verbeterde. De Jezusstraat vormt van oudsher een schakel tussen die pleinen en de drukke winkelas die de Meir is.


In de mediagalerij vindt de pers enkele sfeerbeelden van de kleurrijke iconen in de Jezusstraat. Opgelet, dit beeldmateriaal is uitsluitend bedoeld voor publicatie in de pers.

Koen Kennis Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie
Dirk Vermeiren Woordvoerder schepen Koen Kennis
Mike Pellens Secretaris handelaarsvereniging JSKL

Copyright headerbeeld: stad Antwerpen | beeld: Bart Kiggen

 

Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.