Stad benadrukt dat ijs betreden gevaarlijk en verboden is

In Antwerpen geldt een verbod op het betreden van natuurijs op het openbaar domein.

Met de aanhoudende vrieskou van de afgelopen dagen vormden zich ijslagen op een aantal vijvers en waterplassen in de stad. Op dit ogenblik is de dikte van dat ijs slechts maximaal 4 centimeter, en bovendien varieert ze naargelang de locatie.

Dat zijn nog erg dunne ijslagen, wat het zonder meer gevaarlijk maakt om ze te betreden.

Verbod

Stad Antwerpen benadrukt daarom dat er een verbod geldt om zich op openbaar ijs te begeven of erop te schaatsen. Wie dat toch doet, neemt een onverantwoord risico voor zichzelf en voor anderen. Bovendien riskeert men een GAS-boete.

Daarnaast stijgen de temperaturen de komende dagen boven het vriespunt, waardoor het nog gevaarlijker wordt om zich op het dunne ijs te begeven.

Bart De Wever Burgemeester
Johan Vermant Woordvoerder burgemeester Bart De Wever
Cultuur & Vrije Tijd
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.