Stad Antwerpen zoekt nieuwe aanbieder van elektrische deelsteps 

Aanbieders van deelmobiliteit hebben in Antwerpen een vergunning nodig om te mogen werken, met per voertuigcategorie een maximum aantal vergunningen. Specifiek voor elektrische deelsteps gaat de stad nu op zoek naar een nieuwe aanbieder. Geïnteresseerden kunnen zich kandidaat stellen tot half april. 

Momenteel zijn er drie aanbieders van deelsteps actief in Antwerpen: Lime, Poppy en Bird. Op 8 oktober 2024 eindigt de vergunning van Bird. Stad Antwerpen gaat daarom nu alvast op zoek naar een nieuwe aanbieder van elektrische deelsteps.  

De kandidaat-aanbieder moet voldoen aan een aantal voorwaarden. Het reglement en alle info over deze oproep zijn te vinden op www.slimnaarantwerpen.be, klik hier voor de rechtstreekse link. De vergunningsaanvragen moeten uiterlijk op 15 april worden ingediend.   

De exploitatie van deze deelsystemen is gereglementeerd door de stad, om de openbare orde en veiligheid te vrijwaren en een wildgroei en overaanbod te voorkomen. Zo voorziet Antwerpen zones waar het verboden is om deelsteps en -fietsen te gebruiken (no go zones) of achter te laten (no park zones), of waar het aangeraden is om ze te stallen (dropzones). De verschillende zones zijn te raadplegen in de apps van de aanbieders en op het stadsplan onder de categorie mobiliteit.

Koen Kennis, schepen voor mobiliteit: "Deelmobiliteit levert ook een bijdrage aan de modal shift in Antwerpen. We werken met een beperkt aantal aanbieders, in een kader van goede afspraken die maken dat het juiste aanbod op de juiste plek terecht komt. Goede afspraken maken goede vrienden."
Koen Kennis Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie
Dirk Vermeiren Woordvoerder schepen Koen Kennis
Mobiliteit & Parkeren
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.