Sporting A plaatst ‘sportcontrainer’ in buurt Ekerse Rozemaaipark

Sporting A plaatst ‘sportcontrainer’ in buurt Ekerse Rozemaaipark

Vanaf vandaag plaatst Sporting A de ‘sportcontrainer’, een tot outdoor fitnessruimte omgebouwde zeecontainer, voor vijf jaar naast het jeugdcentrum van jongerenorganisatie JES in de buurt van het Ekerse Rozemaaipark. In deze contrainer kunnen sportfanaten terecht voor een ruim aanbod aan outdoor fitness of calisthenics. Sporting A zet met dit initiatief verder in op sport- en beweegaanleidingen op het openbaar domein.

Ongebonden sporten op het openbaar domein zit steeds meer in de lift. Een van de populairste ongebonden sporten, vooral bij de jongerendoelgroep, is outdoor fitness of calisthenics. Sporting A wil hier op inzetten en kocht recent de ‘sportcontrainer’ aan, een tot outdoor fitnessruimte omgebouwde zeecontainer, om zo het bestaande fitnessaanbod voor de Antwerpenaar verder uit te breiden.

Deze omgebouwde container kwam tot stand dankzij een sociaal project van vzw Rising You, in het kader van het herdenkingsjaar 'Antwerpen, 100 jaar olympisch', waarbij laaggeschoolde jongeren arbeidscompetenties verwerven.

Vorig jaar stond de sportcontrainer op de site van openluchtzwembad De Molen. Hier konden zwembadbezoekers tijdens de openingsuren vrij gebruikmaken van de outdoor fitnesstoestellen.

Schepen voor sport Peter Wouters: “Sporting A blijft fors investeren in kwaliteitsvolle sportaccommodaties om de sportparticipatie te verhogen, maar om van Antwerpen een 100% actieve stad te maken richten we onze blik ook meer en meer op het openbaar domein, waar ruimtelijke kansen liggen om de Antwerpenaar uit te dagen en te stimuleren om (meer) te bewegen. En daarvoor moet je ook al eens ‘out of the box’ denken. Met het neerpoten van deze laagdrempelige en veelzijdige ​ ‘sportcontrainer’ speelt Sporting A (wijk)gericht in op de groeiende behoefte aan diversiteit in het sport- en beweegaanbod, en puren we uit een minimaal ruimtebeslag een maximaal sportief én maatschappelijk rendement. Want in en rond deze ‘sportcontrainer’ kan je naast conditie en spieren ook een sociaal netwerk opbouwen. Sporting A is ervan overtuigd dat deze nieuwe, urban beweegvorm een sportieve en sociale meerwaarde betekent voor de buurt, het district Ekeren en de jongeren in het bijzonder.”

Ideale locatie in Ekeren

Na een doorgedreven zoektocht in de verschillende districten koos Sporting A het grasveld naast het jeugdcentrum van jongerenorganisatie JES, op een steenworp van het Ekerse Rozemaaipark, als vaste stek voor de contrainer. Een ideale locatie gezien de nabijheid van de haven, waar een container deel uitmaakt van de omgeving. Zo wordt de afstand tot de haven niet alleen figuurlijk maar vooral ook letterlijk verkleind, waardoor er een link blijft met de oorspronkelijke doelstelling, namelijk het toeleiden van jongeren naar een tewerkstelling de haven.

Ekers districtsschepen voor sport Annemie Plompen: “Sporten brengt mensen samen en is een goede uitlaatklep. Bovendien is sporten op het openbaar domein de laatste jaren belangrijker geworden.  De sportcontrainer is dan ook een mooi antwoord op de groeiende vraag vanuit de wijk voor meer sportmogelijkheden.”

De Antwerpse jeugd, jeugdcentrum JES en het district Ekeren kunnen minstens vijf jaar genieten van het flexibele calisthenicstoestel.

Sporting A stond in voor de aankoop, de verhuis en de aankleding van de contrainer. District Ekeren investeerde in de valdemping en de buitenaanleg.


In de mediagalerij vindt u de de foto uit dit bericht. Alle beeldmateriaal is uitsluitend bedoeld voor publicatie in de pers.

Peter Wouters Schepen bevoegd voor sport, diamant, en markten en foren
Annemie Plompen Ekers districtsschepen voor oa. senioren
Tom Brees Kabinetsmedewerker schepen Peter Wouters
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.