Sporting A opent nieuw sanitair gebouw voor Berchem Sport

De stad opende in het stadion van voetbalclub Berchem Sport een gloednieuw sanitair gebouw met toog. De ingebruikname is een belangrijke volgende stap in de vernieuwing van het Ludo Coeckstadion, en is de voorbode van nog een aantal grote infrastructuurwerken op sportsite Het Rooi.

Voor de aanvang van de streekderby tegen Cappellen FC huldigden het bestuur van Berchem Sport en schepen voor sport Peter Wouters het nieuwe sanitaire gebouw officieel in. Het bevindt zich achter de staantribune, wat de fans een flinke wandeling bespaart om naar het toilet te gaan. Het gebouw is ook voorzien van een toog, zodat de supporters veel vlotter een drankje kunnen bestellen.

Modernisering Ludo Coeckstadion
​Eerder werden in het stadion ook al een nieuwe staantribune die plaats biedt aan 1250 supporters en twee kleinere overdekte zittribunes in gebruik genomen. Die laatste kwamen er ter compensatie van de hoofdzittribune die om veiligheidsredenen niet langer gebruikt kan worden. Het nieuwe sanitaire gebouw is een volgende stap in het opknappen en moderniseren van het Ludo Coeckstadion.

Uitbouw site Het Rooi
Het project kadert bovendien in een miljoeneninvestering van de stad om de verdere uitbouw van de openluchtsportsite op Het Rooi vorm te geven. Ook Vlaanderen neemt een kleiner deel van deze investering voor zijn rekening. Zo zal er voor de eerste ploeg en de jeugdwerking van Berchem Sport een nieuw, gedeeld kleedkamergebouw verrijzen met kine-ruimte, sanitaire voorzieningen en een kantine. Ook voor korfbalclub Minerva wordt er geïnvesteerd in een nieuw kleedkamergebouw met bijhorende cafetaria. De club zal deze infrastructuur delen met andere gebruikers.

“Berchem Sport is en blijft een grote naam in de voetbalwereld, een echte traditieclub met een geprezen jeugdwerking die we op haar vaste thuisbasis alle kansen willen geven om gezond ambitieus te kunnen zijn in de nationale reeksen”, zegt schepen voor sport Peter Wouters. “Maar Het Rooi omhelst veel meer dan het stadiongebied. In de loop der jaren heeft het sportpark meerdere opwaarderingen gekregen, en is het uitgegroeid tot een open en groene sportcluster waar het aangenaam bewegen en verpozen is. Sporting A levert nu een bijkomende financiële inspanning om ervoor te zorgen dat zowel de individuele atleten als de actieve clubs in de beste omstandigheden hun favoriete sport kunnen beoefenen.”
Peter Wouters Schepen bevoegd voor sport, diamant, en markten en foren
Jelle Bryssinck Woordvoerder schepen Peter Wouters
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.