Snelheidsremmende maatregelen in Alfons Schneiderlaan

Om de verkeersveiligheid in de Alfons Schneiderlaan in Deurne te verhogen komen er enkele snelheidsremmende maatregelen. De werken zullen nog dit jaar worden uitgevoerd.

Concreet gaat het om tien infrastructuuringrepen: ter hoogte van huisnummers 2, 24, 50, 78, 99, 165, 195, 247, 275 en 299 komt telkens een rijbaankussen in elke rijrichting. Bij huisnummer 24 worden bovendien de parkeerplaatsen afgebakend met markeringen en plooibakens.

Snelheidsremmende maatregelen verkeersveiligheid

Eenvoudige infrastructuuringrepen zorgen ervoor dat er minder snelheidsovertredingen plaatsvinden. Op die manier maakt de stad straten en kruispunten verkeersveiliger in afwachting van een meer structurele aanpak.

Koen Kennis Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie
Tjerk Sekeris Districtsburgemeester district Deurne
Dirk Vermeiren Woordvoerder schepen Koen Kennis
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.