Skip to Content
Sinksenfoor trekt meer dan 1 miljoen bezoekers

Sinksenfoor trekt meer dan 1 miljoen bezoekers

Stad en foorkramers blikken tevreden terug op sterke editie na twee coronajaren

Vandaag is het de laatste dag van de Sinksenfoor. Die stond vanaf 4 juni al voor de zesde keer op Spoor Oost in Borgerhout, met meer dan 150 eetkramen en spetterende attracties. Op vijf weken tijd mocht de foor meer dan 1 miljoen bezoekers verwelkomen, dat zijn er in verhouding meer dan voorgaande edities.

Na twee coronajaren zonder één van de grootste kermissen van het land konden liefhebbers eindelijk opnieuw hun hart ophalen.

Ook deze editie kan de organisatie mooie cijfers voorleggen. De cijfers blijven serieus stijgen ten opzichte van vorige edities, met in totaal meer dan 1 miljoen bezoekers dit jaar. De meeste van die bezoekers kwamen in de weekends, met het weekend van 10, 11 en 12 juni als absoluut topweekend.

Schepen voor markten en foren Peter Wouters: “We ronden de kaap van 1 miljoen bezoekers en klokken af op een eindtotaal dat bijna even duizelingwekkend is als enkele (nieuwe) attracties. In aanloop naar de Sinksenfoor hadden we wel zo een voorgevoel dat Antwerpen storm zou lopen voor de bekendste kermis van het land, maar dit overtreft toch alle verwachtingen. De Antwerpenaar heeft ‘zijn’ foor gemist, zoveel is duidelijk. En ook de weergoden werkten mee, dat helpt altijd. Tot slot wil ik graag iedereen bedanken die er mee voor gezorgd heeft dat de Sinksenfoor 2022 de geschiedenisboeken zal ingaan. Stad en foorkramers kijken nu al reikhalzend uit naar de editie van 2023!”

Recordeditie

In 2015 vond de Sinksenfoor voor de eerste keer plaats op Spoor Oost. Toen stond de foor er 2 weken langer dan anders en trok ze 850.000 bezoekers. De foor wint elk jaar nog aan populariteit, met in 2016 bijna 600.000 en in 2017 en 2018 telkens 800.000 kermisliefhebbers. In 2019 stond de foor er een week minder maar trok ze ook 700.000 bezoekers. Met cijfers boven een miljoen kan de organisatie dit jaar dus van een recordeditie spreken.

Er kwamen dit jaar opnieuw meer dan 150 eetkramen en spetterende attracties afgezakt naar de Sinksenfoor. Waaghalzen konden hun hart ophalen in 6 nieuwe attracties: de V Maxx, de Techno Power, Sky Glider, X-treme, Free Style en de Piratenboot.

Bart De Wever Burgemeester
Peter Wouters Schepen bevoegd voor sport, diamant, en markten en foren
Johan Vermant Woordvoerder burgemeester Bart De Wever
Jelle Bryssinck Woordvoerder schepen Peter Wouters

Copyright headerbeeld: Jonathan Ramael

Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, idee├źn, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.