Skip to Content

Schoolstraat Kerkelei in Wilrijk definitief ingevoerd

Sinds december 2020 is de Kerkelei in Wilrijk een tijdelijke schoolstraat. Dit proefproject is in samenspraak met het district en Parkschool Ieperman positief geëvalueerd, daarom wordt de schoolstraat nu permanent ingevoerd.

Bij een schoolstraat sluit een gemachtigd opzichter of vrijwilliger bij het begin en einde van de schooldag een (deel van de) straat een tijdlang af. Voetgangers, steppers, fietsers en speed pedelecs kunnen dat gedeelte nog wel in, maar gemotoriseerd verkeer wordt geweerd.

Schoolstraat Kerkelei

De Kerkelei wordt afgesloten ter hoogte van de Steytelincklei. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.05 tot 8.40 uur en van 15.15 tot 15.45 uur. Op woensdag tussen 8.05 en 8.40 uur en tussen 11.55 en 12.25 uur.

Met deze ingrepen willen stad Antwerpen, district Wilrijk en Parkschool Ieperman de verkeersveiligheid aan de school en in de buurt verbeteren.

Bovendien doet Wilrijk op advies van de districtsraad op termijn nog drie extra ingrepen. Er komt een verkeersplateau ter hoogte van de schoolingang en zwembaduitgang in de Kerkelei. Het kruispunt van de Kerkelei en de Steytelincklei krijgt ook een verkeersplateau, en bovendien extra verlichting.

Koen Kennis Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie
Jinnih Beels Schepen bevoegd voor onderwijs en jeugd
Hans Ides Wilrijks districtsschepen voor groen, jeugd en lokale onderwijszaken
Dirk Vermeiren Woordvoerder schepen Koen Kennis

 

Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, idee├źn, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.