Schoolstraat als proefproject in Waterstraat Ekeren 

De Waterstraat in het district Ekeren wordt als proefproject een schoolstraat tussen de Ferdinand Pauwelsstraat en de Jaak Van Haesendonckstraat. Dat vanaf maandag 19 februari, voor een periode van minimaal zes maanden.  

Deze nieuwe schoolstraat bevindt zich aan basisschool de Bunt.  

Bij het begin en einde van de schooldag wordt (een deel van) de straat gedurende 30 minuten met nadarhekken afgesloten in beide richtingen. Dat om voorrang te geven aan de schoolgaande kinderen en ouders die zich te voet of met de fiets verplaatsen. Het gaat om schooldagen van maandag tot en met vrijdag, van 8.00 uur tot 8.30 uur en van 15.30 uur tot 16.00 uur, en op woensdag van 8.00 uur tot 8.30 uur en van 12.00 uur tot 12.30 uur. Gemotoriseerd verkeer wordt tijdens die uren geweerd. De parkeerbalans blijft ongewijzigd. 

Met deze ingreep willen de stad Antwerpen en het district Ekeren de verkeersveiligheid aan basisschool de Bunt verbeteren. De proefperiode die minimaal zes maanden duurt, start op 19 februari en zal nadien geëvalueerd worden. Dan wordt beslist om de ingrepen permanent te maken, eventueel bij te sturen, of stop te zetten. 

Koen Kennis, schepen voor mobiliteit: "Dit is een proefproject, maar de ervaring leert ons dat die voorlopige schoolstraten meestal omgezet worden in een definitieve schoolstraat. Onze stadsdiensten staan in elk geval klaar om de geïnteresseerde scholen te begeleiden.” 
Koen Kennis Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie
Jinnih Beels Schepen bevoegd voor onderwijs en jeugd
Marc Elseviers Ekers districtsschepen voor cultuur & erfgoed, mobiliteit, lokale economie en toerisme
Dirk Vermeiren Woordvoerder schepen Koen Kennis
Mobiliteit & Parkeren Jeugd & Onderwijs
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.