Schoolstraat als proefproject in Tirinusstraat en Louis Van Craenstraat in district Deurne

De Tirinusstraat en Louis Van Craenstraat in Deurne worden als proefproject een schoolstraat vanaf maandag 17 april. Het doel is om de verkeersveiligheid aan de aanwezige school te verhogen.

Bij een schoolstraat sluit een gemachtigd opzichter of vrijwilliger bij het begin en einde van de schooldag een (deel van de) straat een tijdlang af. Voetgangers, steppers, fietsers en speed pedelecs kunnen dat gedeelte nog wel in, maar gemotoriseerd verkeer wordt geweerd.

Proefproject schoolstraat rond Sint-Rumoldusschool

De Tirinusstraat wordt afgesloten ter hoogte van de Paulus Beyestraat en de Louis Van Craenstraat. De rijrichting van de Louis Van Craenstraat wordt omgedraaid (richting Ter Rivierenlaan) in de week van 10 april.

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.10 tot 8.30 uur en van 15.30 tot 16.00 uur. Op woensdag tussen 8.10 en 8.30 uur en tussen 12.00 en 12.30 uur.

Met deze ingreep willen stad Antwerpen, district Deurne en de Sint-Rumoldusschool de verkeersveiligheid aan de school en in de buurt verbeteren. Het gaat nog om een proefproject dat ten vroegste eind oktober 2023 geëvalueerd zal worden. Dan wordt beslist om de ingrepen permanent te maken, eventueel bij te sturen of stop te zetten.

Schepen voor mobiliteit Koen Kennis: "De ervaring leert ons dat bijna elke aangevraagde schoolstraat zijn weg vindt naar een definitieve schoolstraat. Onze stadsdiensten staan in elk geval klaar om de geïnteresseerde scholen te begeleiden."
Koen Kennis Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie
Jinnih Beels Schepen bevoegd voor onderwijs en jeugd
Tjerk Sekeris Districtsburgemeester district Deurne
Dirk Vermeiren Woordvoerder schepen Koen Kennis
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.