Skip to Content
Rubensmarkt op maandag 15 augustus

Rubensmarkt op maandag 15 augustus

Op maandag 15 augustus keren bezoekers in het centrum van Antwerpen terug naar de tijd van barokmeester Rubens, tijdens de traditionele Rubensmarkt.

Op de sfeervolle Rubensmarkt verkopen bijna tweehonderd marktkramers hun producten die veelal gelinkt zijn aan de glorierijke periode van Antwerpen. Ze zijn daarbij voor de gelegenheid uitgedost in prachtige historische klederdracht. Bezoekers proeven zo letterlijk en figuurlijk van het 17de-eeuwse leven, toen de wereldberoemde kunstenaar Peter Paul Rubens in de stad resideerde.

Schepen voor markten en foren Peter Wouters: “De briljante geest van Rubens waart altijd rond in Antwerpen, maar op 15 augustus brengen de marktkramers de Vlaamse barokmeester en de hoogtijdagen van Antwerpen weer helemáál tot leven op de immer sfeervolle en authentieke Rubensmarkt. In vol ornaat en met een grote glimlach zetten ze hun uitgebreide collectie in de prachtig versierde etalage. Voor ieder wat wils, zeker ook voor wie nog op zoek zou zijn naar een origineel cadeau voor Moederdag.”
Schepen voor toerisme Koen Kennis: "De zomer van 2022 is goed op weg om een topseizoen te worden voor het toerisme in Antwerpen, zeker als we zien hoeveel buitenlandse bezoekers de weg teruggevonden hebben. Nu ook de Rubensmarkt in al haar pracht en praal opnieuw kan doorgaan, trakteren we hen op de kleurrijkste markt van ’t stad, traditioneel een gebeurtenis waar ook de Sinjoren naar uitkijken."

Praktisch

De markt vindt plaats in hartje stad, van 8.00 tot 21.00 uur op de Grote Markt, Kaasrui, Suikerrui, Ernest Van Dijckkaai en Plantinkaai.

Ook op Sint-Jansvliet kunnen bezoekers speciaal voor de gelegenheid terecht op een antiek- en brocantemarkt.

De stad raadt iedereen aan om met de fiets, deelmobiliteit, het openbaar vervoer of via een park-and-ride naar de Rubensmarkt te komen. De Kaaien zijn die dag onderbroken; de parking Grote Markt is wel open. Bezoekers kunnen hun route op voorhand plannen op www.slimnaarantwerpen.be, klik hier voor de rechtstreeks link.

Feestweekend

Het belooft weer een bruisend feestweekend te worden in Antwerpen, met naast de Rubensmarkt ook Jazz Middelheim van vrijdag 12 tot en met maandag 15 augustus (meer info vind je hier) en de festiviteiten rond 15 jaar Antwerp Pride, waaronder de Parade op zaterdag 13 augustus (meer info vind je hier).

Peter Wouters Schepen bevoegd voor sport, diamant, en markten en foren
Jelle Bryssinck Woordvoerder schepen Peter Wouters

Copyright headerbeeld: Sigrid Spinnox

Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, idee├źn, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.