Rouwregister voor Reinhilde Decleir in stadsloket Antwerpen-Harmonie en online

Het Antwerpse stadsbestuur betuigt zijn oprechte deelneming aan de familie en vrienden van de overleden actrice en theatermaakster Reinhilde Decleir (73). Naast haar straffe acteerwerk was Reinhilde de bezielster en oprichtster van het Antwerps sociaal-artistiek gezelschap Tutti Fratelli. Naast een rouwregister in stadsloket Antwerpen-Harmonie, voorziet de stad ook een online rouwregister dat in de loop van vandaag online komt te staan.

Reinhilde werd geboren in 1948 en volgde een opleiding aan Studio Herman Teirlinck. Als actrice vertolkte ze verschillende rollen in televisiereeksen, theaterstukken en films. De afgelopen tijd was ze op televisie te zien in de series 'Grond', 'Into the night', 'De infiltrant', 'Beau séjour' en 'Chaussée d’amour'. Ook in de komische reeks 'Loslopend wild' speelde ze meerdere seizoenen.

Het hart van Reinhilde Decleir klopte vooral voor het theater. Ze speelde in tal van voorstellingen maar was vooral bekend als oprichtster van het sociaal-artistieke gezelschap Tutti Fratelli in Antwerpen. Met dit gezelschap maakte ze voorstellingen met kansarme mensen uit onze samenleving.

Rouwregister

Het rouwregister is vanaf donderdag 7 april 16u terug te vinden in de inkomhal van stadsloket Antwerpen-Harmonie (Harmoniepark 1, 2018 Antwerpen). Dit zal ook ondertekend worden door het college van burgemeester en schepenen. Tot en met vrijdag 15 april kan wie wil hier terecht om een boodschap achter te laten.

Men kan in het stadsloket terecht tijdens onderstaande openingsuren:

  • Op donderdag 7 april nog tot 20u
  • Op vrijdag 8 april tussen 8u en 14u
  • Op zaterdag 9 april tussen 8u en 12u
  • Op maandag 11 april tussen 9u en 15u
  • Op dinsdag 12 april tussen 12u en 20u
  • Op woensdag 13 april tussen 8u en 17u
  • Op donderdag 14 april tussen 12u en 20u
  • Op vrijdag 15 april tussen 8u en 14u

Wie wil kan ook een boodschap achterlaten op www.antwerpen.be/rouwregister, dat in de loop van de dag online komt te staan. Rouwbetuigingen kunnen ook hier tot en met 15 april.

Dirk Delechambre Woordvoerder stad Antwerpen
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.