Rouwregister voor Queen Elizabeth II

Stad Antwerpen betuigt, samen met de Britse gemeenschap, haar medeleven aan alle onderdanen van het Verenigd Koninkrijk bij het overlijden van hun geliefde Koningin

Het Antwerpse stadsbestuur betuigt zijn oprechte deelneming bij het overlijden van Queen Elizabeth II aan de Britse ambassadeur.

Burgemeester Bart De Wever: “Een iconisch staatshoofd en baken van standvastigheid is niet meer. Queen Elizabeth II was niet alleen een mondiaal symbool van traditie en plichtsbewustzijn, ze slaagde er ook in om aan de inwoners van het Verenigd Koninkrijk, het Gemenebest en ver daarbuiten vertrouwen en houvast te schenken in snel veranderende tijden. We delen mee in de rouw van de Angelsaksische wereld, in het bijzonder de Britse gemeenschap van onze stad. Antwerpen had in 1966 de eer om Queen Elizabeth te mogen verwelkomen, een mijlpaal waar de sinjoor nog steeds fier op is.”

De stad besliste om de Britse gemeenschap in Antwerpen te ondersteunen bij haar vraag om een rouwregister te openen.

Het rouwregister wordt gelegd in Het Steen, Steenplein 1, 2000 Antwerpen. Iedereen is daar welkom om zijn rouwbetuigingen neer te schrijven vanaf morgen, zaterdag 10 september, tot en met zondag 18 september. Het rouwregister kan in die periode elke dag getekend worden van 11.00 tot 15.00 uur.

De Union Jack, de nationale vlag van het Verenigd Koninkrijk, zal gedurende die periode halfstok hangen aan Het Steen.

Bart De Wever Burgemeester
Lauranne Van Dongen Woordvoerder burgemeester Bart De Wever
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.