Rouwregister voor François Glorieux in Antwerps stadhuis

Het Antwerpse stadsbestuur betuigt zijn oprechte deelneming bij het overlijden van componist, pianist en dirigent François Glorieux. De stad legt vanaf vandaag, maandagnamiddag 25 september, een rouwregister ter beschikking in het stadhuis, tot en met zondag.

François Glorieux werd in Kortrijk geboren maar woonde vanaf zijn dertiger jaren in stad Antwerpen en omgeving. Als ware muzikale duizendpoot verwierf hij nationale en internationale bekendheid, met zijn pianospel en honderden eigen composities. Hij beperkte zich daarbij niet tot klassiek, ook jazz- en popmuziek kenden voor de meestercomponist geen geheimen. Zo bewerkte hij onder andere muziek van The Beatles en Michael Jackson, en die laatste ontmoette hij ook persoonlijk ​ in Los Angeles.

Zijn nauwe band met Antwerpen blijkt uit het aantal muzikale composities die hij ter ere van de stad waar hij woonde schreef, zoals Sunrise On The River Scheldt en 't Eilandje. In 2021 werd zijn Antwerp Hymn nog in wereldpremière opgevoerd tijdens Klassiek aan de Schelde.

Rouwregister

Het rouwregister dat stad Antwerpen opent voor iedereen die zijn medeleven wil betuigen, ligt aan de inkom van het stadhuis. Het is beschikbaar vanaf nu, maandagnamiddag 25 september, tot en met komende zondag 1 oktober om 18.00 uur.

Bart De Wever Burgemeester
Johan Vermant Woordvoerder burgemeester Bart De Wever
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.