Reuzenrad Steenplein gratis voor scholen

Reuzenrad Steenplein gratis voor scholen

De uitbater van het reuzenrad aan het Steenplein zal in samenspraak met stad Antwerpen het rad gratis beschikbaar stellen voor scholen. Dit doen ze vanaf 23 januari, zolang de geplande werken aan de Scheldekaaien dit toelaten. Op weekdagen vanaf 11 uur kunnen leerlingen die op uitstap zijn een gratis rit krijgen op het reuzenrad. Alle klassen van het ​ lager en het secundair onderwijs uit alle schoolnetten kunnen van deze regeling gebruik maken. Stad Antwerpen wil kinderen en jongeren zo de kans geven deze unieke ervaring mee te maken om de stad vanuit de lucht te bewonderen.

De uitbater van het reuzenrad aan het Steenplein biedt, in samenspraak met de stad, de kans aan leerlingen uit alle schoolnetten van het lager en secundair onderwijs die op uitstap zijn om een gratis rit te maken op het rad. Dit kan enkel op weekdagen tijdens de schooluren, uitgezonderd de schoolvakanties, als ze begeleid worden door een leerkracht die zich identificeert met een lerarenkaart of ander schooldocument.

Deze regeling start op 23 januari, en loopt tot en met mei van dit jaar. Mogelijks breken ze het reuzenrad al sneller af, als het rad niet meer toegankelijk is door de geplande werken aan de Scheldekaaien dit voorjaar.

Burgemeester Bart De Wever: “Kinderen die tijdens een schooluitstap Antwerpen beter leren kennen, krijgen nu een buitenkans om het hart van onze binnenstad vanuit een ander perspectief te bekijken. Het reuzenrad biedt een mooie meerwaarde om op een leuke, speelse manier stil te staan bij onze rijke geschiedenis en de groei van onze stad.”

Het reuzenrad van 55 meter hoog vormt al enkele jaren een vast onderdeel van de Winter in Antwerpen. Duizenden mensen maakten er al een ritje om de stad vanuit de hoogte te kunnen bekijken.


U vindt de foto van het reuzenrad in de mediagalerij. Dit beeld is uitsluitend bedoeld voor gebruik door de pers.

Bart De Wever Burgemeester
Jinnih Beels Schepen bevoegd voor onderwijs en jeugd
Johan Vermant Woordvoerder burgemeester Bart De Wever
Nel Aerts Woordvoerder schepen Jinnih Beels

Copyright headerbeeld: Victoriano Moreno

Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.