Reuzen Royal de Luxe opnieuw in Antwerpen deze zomer

Reuzen Royal de Luxe opnieuw in Antwerpen deze zomer

24 januari 2023

Van vrijdag 25 tot en met zondag 27 augustus verwelkomt stad Antwerpen opnieuw de Reuzen van Royal de Luxe, het befaamde Franse straattheatergezelschap. Royal de Luxe kwam de afgelopen 20 jaar al verschillende keren naar Antwerpen met hun imposante voorstellingen. Ook nu gaat de komst van deze reuzen traditioneel gepaard met een gratis spektakel voor jong en oud.

Stad Antwerpen mag deze zomer opnieuw bezoek ontvangen van het internationaal gerenommeerde Royal de Luxe, die van 25 tot en met 27 augustus enkele reuzen tot leven wekken in een gratis spektakel voor jong en oud.

Unieke band

De stad heeft al meer dan 20 jaar een unieke samenwerking met Royal de Luxe en mocht in het verleden al verschillende spektakels van dit gezelschap in Antwerpen verwelkomen. Zo ontving ze in 1998 de Grote en de Kleine Reus. In 2006 wandelden de Olifant en de Kleine Reuzin door de stad, in 2010 kwam er een heuse Duiker uit het Kattendijkdok en in 2015 ontmoetten Oma Reus en de Kleine Reus elkaar aan het MAS.

Royal de Luxe bezocht de stad daarnaast ook met tal van imposante voorstellingen, zoals de historische voorstelling Peplum (1995), Kleine Verhaaltjes (1999 en 2002), Solden op het Sint-Jansplein (2005), De Opstand der Paspoppen op de Meir (2012), de western Rue de la Chute (2012) en Miniatures (2019).

Schepen voor cultuur Nabilla Ait Daoud: "Net als vele duizenden Antwerpenaren kijk ik reikhalzend uit naar de komst van de Reuzen in onze stad. Deze boodschap mogen delen, is al een plezier. Wat Royal de Luxe zal brengen, welke Reuzen of creaties zullen neerstrijken in de straten van Antwerpen, dat blijft een goed bewaard geheim, maar dat maakt niet uit voor al wie de Reuzen ooit zag. Ze komen, en dat is wat telt vandaag. Noteer gewoon het laatste weekend van de zomer in de agenda!"

Royal de Luxe

Dit straattheatergezelschap, gespecialiseerd in grootse en magische spektakels, werd opgericht in 1979 door Jean Luc Courcoult en is gevestigd in Nantes. Royal de Luxe heeft opgetreden over heel de wereld, van Europa, Korea, China, Vietnam, Canada, Australië en Chili tot in Afrika.


Het sfeerbeeld uit dit persbericht is te vinden in de mediagalerij. Dit beeldmateriaal is uitsluitend bedoeld voor gebruik door de pers.

Nabilla Ait Daoud Schepen bevoegd voor cultuur, kinderopvang, personeel, loketten en ontwikkelingssamenwerking
Roel Veyt Woordvoerder schepen Nabilla Ait Daoud

Copyright headerbeeld: Michiel Peeters

Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.