Skip to Content

Projectie op stadhuis voor Internationale Dag tegen Geweld op Vrouwen

24 november, op de vooravond van de Internationale Dag voor de Uitbanning van geweld tegen Vrouwen, projecteert stad Antwerpen het nummer 1712 op het stadhuis. Dit kadert in de campagne ‘Stop geweld. Chat-mail-bel 1712’.

In het teken van deze dag brengen vijf provinciehoofdplaatsen het nummer 1712 extra onder de aandacht. Stad Antwerpen projecteert het nummer van 17 uur tot middernacht op het stadhuis. Op de hulplijn 1712 kunnen niet alleen vrouwen terecht, maar iedereen die vragen heeft over geweld, misbruik en kindermishandeling. Ervaren hulpverleners geven je informatie en advies of verwijzen je door naar verdere hulp.

1 op de 3 vrouwen 

Een Internationale Dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen is nog meer dan nodig. Wereldwijd krijgt 1 op de 3 vrouwen in haar leven te maken met fysiek of seksueel geweld.

"Geweld tegen vrouwen en meisjes is een van de meest wijdverspreide en verwoestende schendingen van de mensenrechten. Een groot deel van de misdaden wordt ook nog steeds niet gemeld door de straffeloosheid en de schaamte eromheen", aldus schepen voor gelijke kansen, integratie en inburgering Karim Bachar.

Krachten bundelen

Om familiaal geweld tegen te gaan, bundelen in Antwerpen de stad, het CAW, politie en verschillende andere organisaties sinds 2016 hun krachten in het Family Justice Center. De stad investeert in hulpverlening op maat en lotgenotencontact voor vrouwen die te maken krijgen met huiselijk geweld. Verder ondersteunt de stad verschillende projecten die de sociale en arbeidsparticipatie van vrouwen versterken. Zo wil ze kwetsbare vrouwen weerbaar maken.


Sarah Lal Woordvoerder schepen Karim Bachar
Bart De Wever Burgemeester
Karim Bachar Schepen bevoegd voor gelijke kansen, integratie en inburgering en samenlevingsopbouw

Stad Antwerpen maakt gebruik van een nieuw verzendsysteem voor perscommunicatie. Voortaan kan je alle verstuurde persberichten ook raadplegen in onze nieuwsruimte op pers.antwerpen.be. Daar zullen ook telkens de dagordes college, gemeenteraad en gemeenteraadscommissies gepost worden.

Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.