Persuitnodiging: Stad betaalt laatste euro historische schulden af

In het begin van de jaren ‘80 verkeerde stad Antwerpen in financiële moeilijkheden en stond haar kredietwaardigheid op een historisch laagtepunt.

In 2014 bedroeg de uitstaande schuld op de stedelijke saneringsleningen 773,1 miljoen euro. Dankzij het stelselmatig afbouwen van de schulden en een gezond financieel beleid betaalt stad Antwerpen nu de laatste schijf en lost daarmee alle historische schulden af.

De pers is van harte welkom voor het overmaken van de laatste symbolische euro aan relatiebeheerder bij Belfius Philip Van Nieuwenhove op woensdag 27 december om 15.00 uur in het stadhuis. Schepen voor financiën Koen Kennis en burgemeester Bart De Wever lichten het goede nieuws toe en vieren dit historisch moment.

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen bij Dirk Vermeiren via dirk.vermeiren@antwerpen.be.

Koen Kennis Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie
Bart De Wever Burgemeester
Dirk Vermeiren Woordvoerder schepen Koen Kennis
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.