Skip to Content

Parking Scheldekaaien sluit definitief op maandag 15 november

08/11/2021

Vanaf maandag 15 november zal de gratis parking op de Scheldekaaien ter hoogte van de Sint-Michielskaai volledig verdwijnen. Ook op het laatste deel van de parking, tussen de Goedehoopstraat en de Arsenaalstraat, start een archeologisch onderzoek in aanloop naar de heraanleg van dit kaaideel.

Op 1 september startte de eerste fase van een archeologisch onderzoek op de Scheldekaaien ter hoogte van de Sint-Michielskaai. Het onderzoek kadert in de heraanleg van de Scheldekaaien, de stabilisatie van de kaaimuur en de verhoging van de waterkering. De parking tussen de Vlaanderenstraat en de Arsenaalstraat is sindsdien niet meer toegankelijk. Vanaf vandaag sluit ook het deel van de parking tussen de Vlaanderenstraat en Rijkenhoek.

De tweede fase start op maandag 15 november en beslaat het deel van de parking tussen de Goedehoopstraat en de Arsenaalstraat. De volledige parking zal dan definitief worden afgesloten. Chauffeurs kunnen terecht in publieke parking Steendok, parking Zuiderterras, parking ’t Zuid, parking Zuiderplein of parking Rijnkaai. Op de website van Slim naar Antwerpen staan alle parkeermogelijkheden in en rond de stad.

Buurtparking Plantinkaai blijft open voor bewoners

De buurtparking Plantinkaai blijft open voor bewoners van de bewonerszones Sint-Andries, Historisch Centrum en Theaterbuurt-Meir. Zij kunnen hier gratis parkeren na bevestiging van hun registratie via [email protected]. Bewoners die hier parkeren en zich niet vooraf hebben geregistreerd, betalen een parkeervergoeding van 39 euro per 24 uur. Ze vinden alle info ook op www.antwerpen.be/buurtparking.


Koen Kennis Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie
Dirk Vermeiren Woordvoerder schepen Koen Kennis

 

 

 

Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, idee├źn, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.