Paaseitjes opduiken in de Antwerpse zwembaden

Ook dit jaar kunnen Antwerpse kinderen opnieuw deelnemen aan de traditionele ‘paasplons’ in zes Antwerpse zwembaden, op woensdagnamiddag 12 april. Na afloop krijgen ze een zakje paaseitjes mee naar huis, en als ze geluk hebben ook een paashaas. Ook de pers is hierbij welkom.

In de paasvakantie zorgt Sporting A voor een aangepast evenement voor de Antwerpse jeugd. Er worden dan een heel aantal plastic paaseitjes over zes zwembaden uitgestrooid. Aan de kinderen om ze uit het water te halen. Alle deelnemers krijgen achteraf een zakje paaseieren mee naar huis. Nieuw dit jaar is dat er ook enkele eitjes per zwembad gemarkeerd worden. Kinderen die zo een speciaal ei opduiken, krijgen er een chocolade paashaas bovenop.

“Het is eens iets anders dan de traditionele zoektocht binnenshuis of in de tuin. Dit jaar is de paashaas met extra lekkers op post in onze zwembaden. Een verdiende beloning voor de kinderen, die toch diep moeten gaan om hun buit binnen te halen”, zegt schepen voor sport Peter Wouters.

Op woensdag 12 april zijn alle kinderen tot 12 jaar welkom, onder begeleiding van hun (groot)ouders of een andere volwassene. Ze betalen een normale zwembeurt en krijgen achteraf een zakje paaseitjes mee naar huis. De paasplons vindt plaats van 14 tot 16 uur in verschillende stedelijke zwembaden. Inschrijven is niet nodig.

Het gaat om de volgende 6 zwembaden:

  • De Schinde in Ekeren
  • Groenenhoek in Berchem
  • Park van Merksem in Merksem
  • Plantin Moretus in Borgerhout
  • Sorghvliedt in Hoboken
  • Wezenberg in Antwerpen

De adressen en alle praktische info van de zwembaden staat op www.antwerpen.be/zwembaden.

Persuitnodiging

Ook de pers is van harte welkom in een van deze zwembaden op woensdag 12 april vanaf 14 uur. Daarbij moet wie beelden wil maken steeds expliciet de toestemming vragen van wie ze in beeld willen brengen.

Peter Wouters Schepen bevoegd voor sport, diamant, en markten en foren
Jelle Bryssinck Woordvoerder schepen Peter Wouters
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.