Paaseitjes opduiken in de Antwerpse zwembaden

Pers welkom

Ook dit jaar kunnen Antwerpse kinderen deelnemen aan de traditionele ‘paasplons’ in zes Antwerpse zwembaden, op woensdagnamiddag 10 april. Na afloop krijgen ze een zakje paaseitjes mee naar huis, en als ze geluk hebben ook een paashaas.

In de paasvakantie zorgt Sporting A voor een aangepast evenement voor de Antwerpse jeugd. Er worden dan een heel aantal plastic paaseitjes over zes zwembaden uitgestrooid. Aan de kinderen om ze uit het water te halen. Alle deelnemers krijgen achteraf een zakje paaseieren mee naar huis. Er worden ook enkele eitjes per zwembad gemarkeerd. Kinderen die zo’n speciaal ei opduiken, krijgen er een chocolade paashaas bovenop.

Op woensdag 10 april zijn alle kinderen tot 12 jaar welkom, onder begeleiding van hun (groot)ouders of een andere volwassene. Ze betalen een normale zwembeurt en vooraf inschrijven is niet nodig. De paasplons vindt plaats van 14.00 tot 16.00 uur in zes stedelijke zwembaden:

  • De Schinde in Ekeren
  • Groenenhoek in Berchem
  • Park van Merksem in Merksem
  • Plantin Moretus in Borgerhout
  • Sorghvliedt in Hoboken
  • Ieperman in Wilrijk

De adressen en alle praktische info van de zwembaden staat op www.antwerpen.be/zwembaden.

Persuitnodiging

Ook de pers is van harte welkom in een van deze zwembaden op woensdag 10 april vanaf 14.00 uur. Daarbij moet wie beelden wil maken wel steeds expliciet de toestemming vragen van de geportretteerden (of een ouder/voogd in het geval van minderjarigen).

Peter Wouters Schepen bevoegd voor sport, diamant, en markten en foren
Jelle Bryssinck Woordvoerder schepen Peter Wouters
Sport Jeugd & Onderwijs
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.