Paaseitjes opduiken in de Antwerpse zwembaden

Na enkele jaren waarin het niet mogelijk was wegens de pandemie, kunnen Antwerpse kinderen opnieuw deelnemen aan de traditionele ‘paasplons’ in zes Antwerpse zwembaden. Na afloop krijgen ze een zakje paaseitjes mee naar huis. Ook de pers is hierbij welkom.

In de paasvakantie zorgt Sporting A voor een aangepast evenement voor de Antwerpse jeugd. Er worden dan een heel aantal plastic paaseitjes over 6 zwembaden uitgestrooid. Aan de kinderen om ze te verzamelen.

“Geen Pasen zonder het rapen van paaseieren”, zegt Peter Wouters, schepen voor sport. “Kinderen smullen ervan, en al zeker op een atypische locatie. Twee keer viel de ‘paasplons’ jammer genoeg in het water. Het doet ons dan ook veel plezier om deze leuke en sportieve traditie weer te kunnen opdiepen, net als de paaseitjes. Pret verzekerd!” ​

Op woensdag 13 april zijn alle kinderen (tot 12 jaar) welkom, onder begeleiding van hun (groot)ouders of een andere volwassene. Ze betalen een normale zwembeurt en krijgen achteraf een zakje paaseitjes mee naar huis. De paasplons vindt plaats om 14 uur in verschillende stedelijke zwembaden. Inschrijven is niet nodig.

Het gaat om de volgende 6 zwembaden:

  • De Schinde in Ekeren
  • Groenenhoek in Berchem
  • Park van Merksem in Merksem
  • Plantin Moretus in Borgerhout
  • Ieperman in Wilrijk
  • Wezenberg in Antwerpen

De adressen en alle praktische info van de zwembaden staat op www.antwerpen.be/zwembaden.

Persuitnodiging

Ook de pers is van harte welkom in een van deze zwembaden op woensdag 13 april vanaf 14 uur. Daarbij moeten leden van de pers vooraleer beelden te maken, expliciet de toestemming vragen van wie ze in beeld willen brengen.

Peter Wouters Schepen bevoegd voor sport, diamant, en markten en foren
Tim Van Den Bulck Perscontact
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.