Skip to Content

Ophaalkalenders 2022 voor huisvuil worden verdeeld

16/11/2021

Vanaf nu krijgt elke Antwerpenaar de Ophaalkalender 2022 in de bus. Vanaf 1 januari 2022 is die ook online raadpleegbaar via antwerpen.be en de Recycle! App.

Sinds begin november verdeelt de stad Antwerpen de Ophaalkalender 2022 in de wijken waar de huisvuilwagen langskomt. Op de Ophaalkalender 2022 staat vooraan de kalenderinfo en achteraan de sorteerinstructies voor PMD, papier en karton en glas.

De ophaalkalenders zijn vanaf 1 januari 2022 ook online raadpleegbaar via www.antwerpen.be/ophaalkalender of via de Recycle! app. De Recycle! app vind je in de App Store of in de Google Play Store onder de naam Recycle! De app bundelt alle informatie over afvalverwerking en –ophaling in je buurt in een persoonlijk overzicht. Alle essentiële informatie vind je op één scherm: de datum en inhoud van je volgende ophaling, de openingstijden en sluitingsdagen van je recyclagepark, de inzamelpunten voor batterijen en elektronica, glasbollen, kringwinkels, enz.

Els van Doesburg, schepen voor stads- en buurtonderhoud: “Met deze app en de recente invoering van ophalingen op feestdagen, maken we het steeds makkelijker om huisvuil correct aan te bieden en mensen geïnformeerd te houden. Dat is goede service die we graag leveren aan de Antwerpenaar.”

36 ton minder papier

De voorbije jaren verdeelde de stad het Minder Afval Magazine met ophaalkalenders. Voor de editie 2021ging dit om 40 ton papier. Omdat de stad streeft naar maximale digitale communicatie, wordt er voor 2022 geen magazine maar enkel een ophaalkalender verdeeld. Het gewicht van de ophaalkalenders bedraagt nu 4 ton. Kortom, een besparing van 36 ton papier en het bijhorende budget.

In de stadsloketten van de verschillende districten kan je vanaf 1 januari 2022 een informatieve Afvalgids2022 krijgen. Deze zal ook digitaal te downloaden zijn.

Els van Doesburg Schepen bevoegd voor wonen, groen, dierenwelzijn, stads- en buurtonderhoud, en gezondheids- en seniorenzorg

Stad Antwerpen schakelde over naar een nieuw verzendsysteem voor persberichten. Voortaan krijg je ze steeds in deze vorm. Je kan alle verstuurde berichten raadplegen in onze nieuwsruimte op pers.antwerpen.be. Daar zullen ook telkens de dagordes college en de persagenda’s gepost worden.

Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, idee├źn, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.