Opening fietsenstalling Steendok

Vandaag opende de nieuwe fietsenstalling Steendok onder de Gedempte Zuiderdokken. De goedkope, beveiligde fietsparking biedt plaats aan 132 tweewielers en heeft lockers voor batterijen van elektrische fietsen.

In december 2020 opende de ondergrondse autoparking Steendok onder het zuidelijk gedeelte van de Gedempte Zuiderdokken. Door de opening van de parking kon de stad de ruimte erboven herontwikkelen, van een plek om enkel te parkeren tot een veelzijdig parkdeel. ​

Vanaf vandaag zet ook de bijhorende ondergrondse fietsenstalling Steendok de deuren open. Deze beveiligde fietsparking telt 132 plaatsen, waarvan 6 geschikt voor grotere formaten.

Eerste dag gratis

Ze heeft gratis lockers voor batterijen van elektrische fietsen, en een herstelpaal voor kleine reparaties. Bezoekers kunnen hun fiets hier één dag (24 uur) gratis stallen. Nadien betalen ze 1 euro per 24 uur. De ingang bevindt zich op de Waalsekaai, ter hoogte van de Schaliënstraat.

Wie in de buurt woont of werkt, heeft de optie om een abonnement te nemen. Dat kost 5,92 euro per maand, evenveel als in de andere buurtfietsenstallingen. Wie een plaats wil huren, kan contact opnemen met Q-Park via [email protected]. Aanvragen worden behandeld in volgorde van ontvangst.

Schepen voor mobiliteit Koen Kennis: “Het bovengrondse parkgedeelte is bijna klaar, de zomer staat voor de deur, dus we verwachten flink wat bezoekers op de Gedempte Zuiderdokken. In de nieuwe fietsparking kunnen die hun fiets veilig stallen, achter het hek en onder camerabewaking. Tegelijk voorkomen we hiermee de verrommeling van de omgeving."

Deze zomer zal aan de andere kant van de Gedempte Zuiderdokken ook de nieuwe ondergrondse parking Kooldok openen, met plaats voor 1100 auto’s en 175 fietsen.

Koen Kennis Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie
Dirk Vermeiren Woordvoerder schepen Koen Kennis
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.