Omgevingsvergunning heraanleg Schuttershofstraat goedgekeurd

Eerder dit jaar werd het definitief ontwerp voor de winkelstraat Schuttershofstraat goedgekeurd. Nu verleende het Antwerpse stadscollege de omgevingsvergunning voor de heraanleg, het herinrichten en vernieuwen van de straat, gecombineerd met rioleringswerken. De voorbereidende nutswerken starten na de zomer van 2023.

​De Schuttershofstraat maakt deel uit van een kernwinkelgebied en zal worden omgevormd naar een autovrij winkelerf (winkel-wandelstraat). Daarvoor komt er aan het begin van de straat, de kant van de Komedieplaats, een verdwijnpaalinstallatie. 

Koen Kennis, schepen voor mobiliteit en middenstand: "De Schuttershofstraat is tot ver buiten Antwerpen bekend als een straat voor high end-shopping en luxezaken. Dat profiel zullen we met de heraanleg nog versterken."

Heraanleg

Voor de heraanleg wordt er gewerkt met graniet in mozaïekformaat, met een zone voor straatobjecten en plantvakken met een opstand in cortenstaal. In deze plantvakken worden bovenop de 14 aanwezige bomen 2 nieuwe grote bomen aangeplant.

​De straatverlichting wordt vernieuwd, met de uitlichting van enkele historische gevels in de straat om de eigen identiteit van de Schuttershofstraat te benadrukken.

Riolering

De Schuttershofstraat ligt in een zone waar het rioleringsstelsel gescheiden aangelegd moet worden. Voor deze zone wordt een gescheiden systeem met waar mogelijk bronmaatregelen (vergroening van de straat en daar waar mogelijk waterinfiltratie) voorgesteld.

Timing

De exacte timing van de uitvoering van de werken wordt nog uitgewerkt. De ambitie is om met de heraanleg te starten in het voorjaar van 2024. Vanaf september 2023 vinden al voorbereidende nutswerken plaats.

Meer info is te vinden op www.antwerpen.be/schuttershofstraat.

Paul Cordy Districtsburgemeester district Antwerpen bevoegd voor publiek domein & mobiliteit en burgerlijke stand
Koen Kennis Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie
Nicolas Raemdonck Medewerker Publieke Ruimte, district Antwerpen
Dirk Vermeiren Woordvoerder schepen Koen Kennis
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 545.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 55.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.