Oefenen met stemcomputers in Antwerpen

Dinsdag 30 april 2024

In aanloop naar de verkiezingen van 9 juni stelt de stad stemcomputers ter beschikking waarop inwoners kunnen oefenen. Kiezers kunnen hiervoor terecht op veertien locaties vanaf vandaag tot en met 23 mei. 

Antwerpen bereidt zich voor op de verkiezingen van 9 juni 2024. Om het elektronisch stemmen makkelijker te maken, voorziet de stad op veertien locaties stemcomputers om te oefenen, voor kiezers die nog nooit elektronisch hebben gestemd of die de stemprocedure nog eens willen oefenen. 

Antwerpenaren kunnen van dinsdag 30 april tot en met donderdag 23 mei hiervoor terecht op onderstaande locaties, tijdens de openingsuren en zonder afspraak.  

Antwerpen:  

Berendrecht: Dienstencentrum De Molengeest  

Berchem: Dienstencentrum De Meere  

Borgerhout: Dienstencentrum De Fontein

Deurne:  

Ekeren: Dienstencentrum Hagelkruis  

Hoboken: Dienstencentrum Portugesehof  

Merksem: Bibliotheek Park  

Wilrijk: Bibliotheek Bist  

Alle info over oefenen met een stemcomputer is te vinden op www.antwerpen.be/info/oefenen-stemcomputer-verkiezingen.  

Dirk Delechambre Woordvoerder stad Antwerpen
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.