Nieuwe voetgangers- en fietsersbrug tussen Park Groot Schijn en speelbos klaar

Nieuwe voetgangers- en fietsersbrug tussen Park Groot Schijn en speelbos klaar

De nieuwe voetgangersbrug die Park Groot Schijn met het naastgelegen speelbos verbindt, is af. ​ Zo biedt de stad nog meer mogelijkheden voor wandelaars, fietsers en sportievelingen om van de open, groene ruimte te genieten.

Speelbos verbonden met het hele park

Park Groot Schijn legt in het hele gebied ‘kamers’ vast waarbinnen een bepaalde activiteit kan plaatsvinden. Die kamers worden met elkaar verbonden door ‘groene voegen’ waarin wandelpaden, wadi’s, zit- en ligplaatsen en de natuur een plek vinden.

Het pad richting speelbos was tijdens de tweede parkaanleg al aangelegd, met de brug over de rivier is het speelbos nu ook echt verbonden met de rest van het park. Zo kan je die speelzone niet meer enkel via de toegang op de Ruggeveldlaan maar ook makkelijk en veilig vanuit Park Groot Schijn bereiken. De brug, die zo’n  15 meter lang en 3 meter breed is, is uitgevoerd in beton en heeft een cortenstalen borstwering. Zo heeft ze hetzelfde uitzicht als de bruggen in het zuidelijke deel van Park Groot Schijn, het deel waar de volkstuintjes zich bevinden.

Schepen voor openbaar domein Erica Caluwaerts: "De timing is echt perfect. Met de lente voor de deur zorgt de nieuwe voetgangers- en fietsersbrug over het Groot Schijn voor een directe verbinding tussen het park en het speelbos. Zo biedt het park nog meer mogelijkheden voor wandelaars, fietsers en sportievelingen om met volle teugen te genieten van de open, groene ruimte."

Momenteel wordt ook de aanleg van het laatste stuk park, ter hoogte van de begraafplaats en langs de noordelijke sportkamer, voorbereid. De uitvoering start tegen de zomer van 2022, om als alles vlot loopt tegen de zomer van 2023 helemaal klaar te zijn.

Meer informatie

Meer informatie over het verloop en de timing van de werken is te vinden op www.parkgrootschijn.be. Daar kan iedereen zich ook inschrijven op de digitale nieuwsbrief over het volledige park.

De groei van Park Groot Schijn is mede mogelijk door de steun van EFRO, het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. De gekregen subsidie bedraagt 40% van de totale investering in de aanleg van het park.

Erica Caluwaerts Schepen bevoegd voor economie, werk, innovatie, industrie, digitalisering, marketing en communicatie, openbaar domein en rechtszaken

Copyright headerbeeld: stad Antwerpen

Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.