Nieuwe sanitaire unit voor duikers Ekerse putten

Vandaag opende Sporting A samen met duikclub AVOS een gloednieuwe sanitaire unit aan de Ekerse putten (recreatiedomein Muisbroek). De moderne infrastructuur biedt de sportduikers twee omkleedruimtes en twee toiletten en is rolstoeltoegankelijk.

De Ekerse putten in stedelijk recreatiedomein Muisbroek staan bekend om de vele duikactiviteiten die er plaatsvinden. Om de gebruikers het nodige hedendaagse comfort te bieden, investeerde Sporting A 300.000 euro in een gloednieuw sanitaire unit op de parking, nabij de aanpalende (duik)steiger. Die bestaat uit twee omkleedruimtes, twee toiletten en buitenkraantjes. Het gebruikte water is gerecupereerd regenwater van het dak, aangevuld met water uit de Ekerse putten. Daarna wordt het gezuiverd en geloosd in de Kaartse Beek. Dankzij de aanleg van een hellend pad naar de unit kunnen ook personen met een rolstoel gebruik maken van de faciliteiten. Die kan je openen via een QR-code, zo is de toegang altijd verzekerd voor iedereen met een geldige duikersvergunning.

Het ​ gebouw past binnen het duikthema: het heeft een grondplan dat lijkt op de contouren van een boei, en een roodbruine kleur. Bovenop staat een grote vlaggenpaal waaraan de A-seinvlag prijkt, het internationale symbool om aan te geven dat er duikers in het water zijn.

Moderne accommodatie

AVOS is een jarenlange partner van Sporting A, die 51 sportduikverenigingen uit de brede regio Antwerpen groepeert. De club heeft een concessie op het gebruik van de Ekerse putten voor duiken en was al langer vragende partij voor omkleedruimtes en toiletten in de nabijheid van de grote put.

Vandaag kwam met de opening van de moderne accommodatie een gepast antwoord op die vraag. Een extra opsteker voor de duikers en AVOS dat dit weekend ook haar 50-jarig bestaan viert met heel wat feestelijkheden in domein Muisbroek. De club zal ook verantwoordelijk zijn voor het beheer en onderhoud.

“AVOS heeft een buddy aan Sporting A. Met deze fraaie en functionele accommodatie werken we eindelijk een blinde vlek weg en maken we de beleving voor álle duikers een stuk aangenamer. Zo geeft Sporting A meteen ook een krachtig signaal dat het de werking van AVOS duurzaam wenst te verankeren aan de Ekerse putten”, zegt schepen voor sport Peter Wouters.
Peter Wouters Schepen bevoegd voor sport, diamant, en markten en foren
Jelle Bryssinck Woordvoerder schepen Peter Wouters
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.