Nieuwe Ringdagen op 19 en 20 april in het MAS

Op dinsdag 19 en woensdag 20 april organiseren stad Antwerpen, de Vlaamse overheid, Lantis, de burgerbewegingen en intendant Alexander D’Hooghe voor de vierde keer overkoepelende Ringdagen. Iedereen is welkom en krijgt er een stand van zaken van de Ringparken, de Schelde-oeververbinding en de Oosterweelverbinding.

De 18 leefbaarheidsprojecten die in 2018 door de Vlaamse regering werden geselecteerd, zijn gegroepeerd in 7 Ringparken en de Schelde-oeververbinding. Samen met de Oosterweelverbinding vormen ze hét mobiliteits- en leefbaarheidsproject dat het uitzicht van Antwerpen het komende decennium zal transformeren tot De Grote Verbinding.

Op de Ringdagen kunnen de bezoekers de laatste plannen voor de Ringparken, de Schelde-oeververbinding en de Oosterweelverbinding ontdekken, en vragen stellen aan de ontwerpers of de projectleiders. Ook de burgerbewegingen zijn van de partij en geven een inkijk in hun werking en voorstellen.

Dit jaar gaan de Ringdagen door in het MAS. Op elke verdieping van de wandelboulevard kunnen bezoekers maquettes, infomappen en -panelen van een ander Ringpark ontdekken en zijn er experten aanwezig om mee in gesprek te gaan. Op het panoramadak, waar je een mooi zicht hebt op de stad, geven gidsen een eigen kijk op het verleden en de toekomst van elk Ringpark.

Schepen voor mobiliteit Koen Kennis: “Er is het laatste jaar ontzettend veel werk verzet in het uitwerken van concrete plannen voor de Ringparken op rechteroever. Voor de Oosterweelverbinding zijn daar ook de eerste werken van start gegaan. Overheden, experten en burgerbewegingen blijven, ook na vijf jaar Toekomstverbond, samen reuzenstappen zetten in het transformeren van de hele Ringzone. We willen dit werk graag voorleggen aan de Antwerpenaren. Want de dialoog blijft centraal staan in dit proces: alleen samen kunnen we De Grote Verbinding realiseren.”

Praktisch

  • Locatie: wandelboulevard MAS, Hanzestedenplaats 1, 2000 Antwerpen
  • Tijdstippen: dinsdag 19 en woensdag 20 april, doorlopend van 14.00 tot 20.00 uur

Persuitnodiging

Bij de start van de Ringdagen is er een persmoment, in aanwezigheid van schepen voor mobiliteit Koen Kennis, intendant Alexander D’Hooghe en de burgerbewegingen: Manu Claeys voor stRaten-generaal, Peter Vermeulen voor Ringland en Dirk Avonts voor Ademloos. De pers is welkom op dinsdag 19 april om 14.30 uur op de eerste verdieping van de wandelboulevard. ​ Respecteer tijdens het persmoment de veiligheidsafstand en draag indien nodig een mondmasker.

Koen Kennis Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie
Dirk Vermeiren Woordvoerder schepen Koen Kennis
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.