Nieuwe buurtfietsenstalling opent in Eikelstraat  

Nieuwe buurtfietsenstalling opent in Eikelstraat  

Vrijdag 1 december 2023

Vandaag opent een nieuwe buurtfietsenstalling in de Eikelstraat in district Berchem. Ze heeft plaats voor 36 gewone fietsen en 7 cargofietsen. Dat brengt het totaal op 1633 overdekte fietsstaanplaatsen voor buurtbewoners, verspreid over Antwerpen.  

Buurtfietsenstallingen zijn inpandige of externe fietsenstallingen of fietsentrommels op straat, bedoeld voor Antwerpenaren die zelf thuis geen plek hebben om hun tweewieler te plaatsen. Door goedkope en veilige fietsenstallingen aan te bieden, stimuleert de stad het fietsgebruik bij haar bewoners. Bovendien zorgt dit voor een aangenamer openbaar domein doordat er meer fietsen inpandig worden gestald. Mobiliteit en Parkeren Antwerpen beheert ondertussen 1633 fietsstaanplaatsen, verdeeld over 32 inpandige fietsenstallingen, 29 fietsentrommels en 2 grotere externe fietsenstallingen. 

Koen Kennis, schepen voor mobiliteit: “Dat zijn mooie cijfers, maar we blijven op zoek gaan naar nieuwe locaties. De behoefte van mensen om fietsen veilig en tegelijk dichtbij huis te stallen blijft immers groot.”

De nieuwe stalling bevindt zich in het voormalige Euro Sweets gebouw in de Eikelstraat 66, 2600 Berchem. De ruimte werd door de projectontwikkelaar casco ter beschikking gesteld van de stad, die ze vervolgens inrichtte.

Buurtbewoners betalen 6,55 euro per maand om een gewone fiets te stallen of 13,09 euro per maand voor een cargofiets. Wie een plaats wil huren, kan contact opnemen via buurtparkeren@antwerpen.be. Aanvragen worden behandeld in volgorde van ontvangst. Ook wie een suggestie heeft voor een nieuwe locatie voor een buurtfietsenstalling, kan dat altijd laten weten via dat mailadres.    

Alle informatie over buurtfietsenstallingen staat op www.parkereninantwerpen.be, klik hier voor de rechtstreekse link. 


In de mediagalerij vindt u de foto's uit dit persbericht. Opgelet, dit beeldmateriaal is uitsluitend bedoeld voor publicatie in de pers.

Koen Kennis Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie
Dirk Vermeiren Woordvoerder schepen Koen Kennis
Mobiliteit & Parkeren
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.