Skip to Content
Nieuwe buurtfietsenstalling in Solvynsstraat

Nieuwe buurtfietsenstalling in Solvynsstraat

Het aantal buurtfietsenstallingen in Antwerpen blijft toenemen. Op vrijdag 1 juli opent er een nieuwe, in de ondergrondse parking van woonzorgcentrum Arthur in de Solvynsstraat. Dat brengt het totaal op 1441 overdekte fietsstaanplaatsen voor buurtbewoners.

Buurtfietsenstallingen zijn inpandige fietsenstallingen of fietstrommels op straat, bedoeld voor Antwerpenaren die zelf thuis geen plek hebben om hun fiets te plaatsen. Mobiliteit en Parkeren Antwerpen beheert ondertussen 1441 fietsstaanplaatsen, verdeeld over 30 inpandige fietsenstallingen en 25 fietstrommels.

“Hiermee vermijden we hinderlijk achtergelaten fietsen en zorgen we ervoor dat buurtbewoners hun fietsen veilig en comfortabel kunnen stallen, geen overbodige luxe met het toenemend aantal fietsen”, zegt Koen Kennis, schepen voor mobiliteit.

Buurtbewoners betalen 5,92 euro per maand voor een gewone fiets of 11,83 euro per maand voor een cargofiets. Wie een plaats wil huren, kan contact opnemen via [email protected]. Aanvragen worden behandeld in volgorde van ontvangst.

Nieuwe buurtfietsenstalling onder woonzorgcentrum Arthur

Op 1 juli opende er een nieuwe buurtfietsenstalling in de Solvynsstraat 80 in Antwerpen-Zuid. Ze situeert zich in de ondergrondse parking van het woonzorgcentrum Arthur en biedt plaats aan 55 gewone fietsen en 9 cargofietsen. Er is ook een zitbank voorzien, en een laadlocker voor elektrische fietsen.

Stad Antwerpen had al een samenwerking met Vulpia, de eigenaar van woonzorgcentrum Arthur. Sinds juni vorig jaar is er al een voltijdse buurtparking voor 20 auto’s in de ondergrondse parking, die momenteel volledig verhuurd is.

Alle informatie over buurtfietsenstallingen staat op www.parkereninantwerpen.be, klik hier voor de rechtstreekse link.


In de mediagalerij vindt u de foto's uit dit bericht. Dit beeldmateriaal is uitsluitend bedoeld voor publicatie in de pers.

Koen Kennis Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie
Dirk Vermeiren Woordvoerder schepen Koen Kennis
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, idee├źn, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.