Nieuwe buurtfietsenstalling in Sint-Elisabethstraat

Nieuwe buurtfietsenstalling in Sint-Elisabethstraat

De buurtfietsenstallingen zijn populair bij de Antwerpenaren. Om aan die vraag te kunnen blijven voldoen opent er op 1 november een nieuwe in de Sint-Elisabethstraat in Antwerpen-Noord. Met 56 standplaatsen voor fietsen van standaardgrootte en 7 voor cargofietsen. Dat brengt het totaal op 1504 overdekte fietsstaanplaatsen voor buurtbewoners, verspreid over Antwerpen.

Buurtfietsenstallingen zijn inpandige of externe fietsenstallingen of fietsentrommels op straat, bedoeld voor Antwerpenaren die zelf thuis geen plek hebben om hun tweewieler te plaatsen.

Schepen voor mobiliteit Koen Kennis: "Met buurtstallingen komen we tegemoet aan de gestegen vraag naar veilige en comfortabele plekken om fietsen te parkeren. De laatste jaren wordt er immers meer gefietst in Antwerpen, we zien ook duurdere en grotere fietsen, en dat is prima zo. Tegelijk voorkomen we hiermee hinderlijk geparkeerde fietsen in het straatbeeld. Met deze stalling erbij komen we in de stad uit op 1504 fietsstaanplaatsen. Het gaat om 30 inpandige fietsenstallingen, 25 fietsentrommels en 1 grotere fietsparking."

Buurtbewoners betalen momenteel per maand 5,92 euro voor een fiets van standaardgrootte en 11,83 euro voor een cargofiets.

Wie een plaats wil huren, kan contact opnemen via buurtparkeren@antwerpen.be. Aanvragen worden behandeld in volgorde van ontvangst. De stad is overigens ook steeds op zoek naar nieuwe panden voor buurtfietsenstallingen, tips zijn welkom op hetzelfde mailadres.

Bestaande parking

De stalling bevindt zich in een bestaande privéparking aan de Sint-Elisabethstraat 10, 2060 Antwerpen. Mobiliteit en Parkeren Antwerpen zal vanaf nu het fietsgedeelte verhuren.

Alle informatie over buurtfietsenstallingen staat op www.parkereninantwerpen.be, klik hier voor de rechtstreekse link.


In de mediagalerij staat de hoofdfoto uit dit persbericht. Dit beeldmateriaal is uitsluitend bedoeld voor gebruik door de pers.

Koen Kennis Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie
Dirk Vermeiren Woordvoerder schepen Koen Kennis
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.