Nieuwe buurtfietsenstalling geopend in Doornelei

Nieuwe buurtfietsenstalling geopend in Doornelei

In de Doornelei opende een buurtfietsenstalling in een nieuwbouwproject, met 28 overdekte fietsstaanplaatsen. Er kunnen 25 gewone fietsen staan en 3 cargofietsen. Verspreid over Antwerpen zijn er nu 1503 overdekte fietsstaanplaatsen voor buurtbewoners.

Buurtfietsenstallingen zijn inpandige of externe fietsenstallingen of fietsentrommels op straat, bedoeld voor Antwerpenaren die zelf thuis geen plek hebben om hun fiets te plaatsen. Mobiliteit en Parkeren Antwerpen beheert ondertussen 1503 fietsstaanplaatsen, verdeeld over 30 inpandige fietsenstallingen, 25 fietsentrommels en 1 grotere externe fietsenstalling.

De ruimte voor de fietsstalling werd door de projectontwikkelaar casco ter beschikking gesteld van de stad, die ze vervolgens inrichtte. Dankzij dergelijke projecten zijn buurtbewoners niet langer genoodzaakt om hun fietsen tegen gevels te plaatsen of met veel moeilijkheden inpandig te nemen, iets wat in veel huizen sowieso onmogelijk is wegens plaatsgebrek. Bijkomend voordeel is dat buurtstallingen zorgen voor minder hindernissen op voetpaden en dus voor een aangenamere omgeving.

Koen Kennis, schepen voor mobiliteit: "De stad zoekt actief naar nieuwe plekken om buurtstallingen in te richten. Neem gerust contact op als je een ruimte hebt waarvan je vermoedt dat die in aanmerking komt. Je doet er de stad, de buren en de fietsers een groot plezier mee."

Deze stalling bevindt zich in project Grand Yard aan de Doornelei 17, 2018 Antwerpen. Buurtbewoners betalen momenteel 5,92 euro per maand voor een gewone fiets en 11,83 euro per maand voor een cargofiets. Wie een plaats wil huren, kan contact opnemen via [email protected]. Aanvragen worden behandeld in volgorde van ontvangst.

Alle informatie over buurtfietsenstallingen staat op www.parkereninantwerpen.be, klik hier voor de rechtstreekse link.


Er staan twee foto's van de nieuwe buurtfietsenstalling in de mediagalerij. Dit beeldmateriaal is uitsluitend bedoeld voor gebruik door de pers.

Koen Kennis Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie
Dirk Vermeiren Woordvoerder schepen Koen Kennis
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.