Nieuw fietspad tussen Bist en Prinshoeveweg in Ekeren afgewerkt 

Nieuw fietspad tussen Bist en Prinshoeveweg in Ekeren afgewerkt 

Stad Antwerpen en district Ekeren werkten een ontbrekende schakel in de fietspaden weg, tussen de Bist en de Prinshoeveweg. 

Het nieuwe fietspad is 3 meter breed en aangelegd in een bordeauxkleurige verharding. Ter hoogte van de Veltwijcklaan kwam er een verhoogd verkeersplateau in betonklinkers, om veilig te kunnen oversteken.  

Dit stuk fietspad zorgt voor een verlenging van de bestaande route langs het goederenspoor van de Wilgenhoevestraat tot de Bist, tot de Prinshoeveweg. Het vormt zo een nieuwe schakel in het netwerk van Ekerse fietspaden.   

Koen Kennis, schepen voor mobiliteit: "Zogenaamde ’missing links’ aanpakken is iets waar de stad veel aandacht voor heeft, om zo te komen tot logische, veilige en vlotte verbindingen voor fietsers. Sinds 2016 werkten we zo al meer dan 160 ontbrekende, onveilige of onvolledige punten weg."

Met dit fietspad krijgt de Ekerse fietsring meer vorm. Stad en district leggen die aan om het bijkomend gemotoriseerd verkeer als gevolg van de werken aan de Oosterweelverbinding een alternatief te bieden.  

Districtsburgemeester Koen Palinckx: “Met dit prachtig, veilig en comfortabel fietspad sluiten we steeds meer onze Ekerse ‘fietsring’. De ambitie om Ekeren te voorzien van een reeks aansluitende fietspaden rondom de kern wordt zo realiteit.“ 

In de mediagalerij staat het kaartje uit dit persbericht. Opgelet, dit beeldmateriaal is uitsluitend bedoeld voor publicatie in de pers.

Koen Kennis Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie
Marc Elseviers Ekers districtsschepen voor cultuur & erfgoed, mobiliteit, lokale economie en toerisme
Dirk Vermeiren Woordvoerder schepen Koen Kennis
Kelly Stark Communicatieverantwoordelijke district Ekeren
Mobiliteit & Parkeren
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.